[Žinios trumpai] Suomija skelbia pavojingą žinią: nusikaltėliai gavo ginklus iš Ukrainos, skelbiama, kas vyksta  ()

Suomijos kriminalinė policija turi duomenų, kad Ukrainos kariuomenei skirti ginklai galėjo patekti į Suomijos nusikalstamų grupuočių rankas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos kriminalinė policija turi duomenų, kad Ukrainos kariuomenei skirti ginklai galėjo patekti į Suomijos nusikalstamų grupuočių rankas.

Tai teigiama interviu „Yle“ su Nacionalinio tyrimų biuro (Keskusrikospoliisi) vyresniuoju komisaru Christeriu Algrenu, praneša Censor.NET, remdamasi „Ukrainska Pravda“.

„Matome požymių, kad ginklai jau yra Suomijoje“, – sakė jis. Gauti duomenys yra susiję su šaulių ginklais. Smulkesnės informacijos Algrenas sakė nenorintis atskleisti, nes duomenys dar pildomi ir tikslinami.

Anot jo, buvo pavieniai atvejai, kai Ukrainai tiekiami šaulių ginklai buvo rasti Švedijoje, Danijoje, Nyderlanduose.

Grupės, suinteresuotos nelegaliai gauti ginklų iš Ukrainos po karo, jau gali turėti tiekimo kanalų orientacinius maršrutus ir kontaktus. Pasak Algreno, tokie galimi klientai yra trijų didžiausių suomių baikerių gaujų veikėjai. Vienas iš jų – „Bandidos MC“ – esą turi „savus žmones“ dideliuose Ukrainos miestuose.

 

Algrenas pažymėjo, kad daugelį ankstesnių karų Europoje lydėjo ginklų patekimo į nusikalstamas organizacijas problema – kaip ir karai per Jugoslavijos žlugimą, po kurių daugybė šaulių ginklų ir granatų atsidūrė Švedijos nusikalstamose grupuotėse.

„Ukrainai suteikiama daug ginklų, ir tai yra gerai. Tačiau su šiais ginklais turėsime tvarkytis dešimtmečius ir už tai sumokėti kainą“, – teigė Algrenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(47)
(-35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()