JAV siunčia karo lėktuvus link Irano: gresia išpuolis prieš Saudo Arabiją  ()

JAV siunčia karo lėktuvus į Iraną, gresia išpuolis prieš Saudo Arabiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „The Washington Post“, lėktuvų išskridimas iš anksto nepranešus buvo „JAV ir Saudo Arabijos partnerystės stiprybės ir svarbos iliustracija“.

Saudo Arabijos žvalgybai perspėjus JAV apie gresiančias Irano balistinių raketų ir bepiločių orlaivių atakas prieš taikinius karalystėje, JAV centrinė vadovybė, kaip pranešama, pasiuntė Persijos įlankos regione dislokuotus karo lėktuvus į Iraną.

„The Washington Post“ nenurodo, kada tai galėjo būti padaryta, tačiau teigia, kad tai įvyko dėl bendro JAV ir Saudo Arabijos pajėgų kovinės parengties padidinimo.

Nepaisant įnirtingos JAV reakcijos į Saudo Arabijos sprendimą sumažinti naftos gavybą praėjusį mėnesį, prezidento Joe Bideno administracija ieško ženklų, rodančių, kad dešimtmečius trukę glaudūs Vašingtono ir Rijado saugumo santykiai gali būti išgelbėti, sako žurnalistai.

„Ar nutraukiame santykius? Ne. Turėjome esminių nesutarimų dėl naftos rinkos ir pasaulio ekonomikos padėties, todėl analizuojame, kas atsitiko. Tačiau šiuose santykiuose ant kortos pastatyti svarbūs interesai“, – sakė vienas aukšto rango administracijos pareigūnas, komentuodamas Bideno teiginius apie „tam tikras pasekmes“ Saudo Arabijai dėl Rusijos naftos sandorio.

 

Šiuo metu JAV regione turi daug oro gynybos išteklių, įskaitant naikintuvus F-22 Saudo Arabijoje. Ten taip pat yra apie 2500 JAV kariškių, iš kurių daugelis dalyvauja žvalgybos darbuose ir mokymuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()