S. Surovikinas skelbia grėsmingą žinią, kur bus naudojamos iš Chersono išvestos Rusijos pajėgos  ()

Rusija skelbia, kad iš Chersono miesto atitrauks savo pajėgas. Jei tai pasitvirtins, Ukrainai tai bus didžiulė karinė pergalė. Tačiau atitraukti rusų kariai nevažiuos namo - jie bus perkelti kitur.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-10 S. Surovikinas skelbia grėsmingą žinią, kur bus naudojamos iš Chersono išvestos Rusijos pajėgos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karių vadas kare Ukrainoje Sergejus Surovikinas teigė, kad sprendimas palikti dešinįjį Dnipro krantą Chersono srityje „nėra lengvas, bet reikia išgelbės karių gyvybes ir karių grupės kovinį efektyvumą“. Generolas Surovikinas taip pat pabrėžė, kad atitraukti kariai galės vykdyti ir puolimo operacijas. Šie žodžiai, žinoma, buvo skirti vidinei Rusijos auditorijai, kad ši neįsisavintų pralaimėjimo skonio ir nepradėtų ieškoti kaltų.

Surovikinas sakė, kad Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pasitraukus iš Chersono miesto ir viso dešiniojo Dnipro kranto, okupantų daliniai bus perkelti į kitas sritis. Jis tvirtina, kad atlaisvinti Rusijos daliniai bus panaudoti atakoms kitomis kryptimis, bet nesakė, kur. „Pajėgos, paleistos pasitraukus iš dešiniojo Dnipro kranto, bus naudojamos puolimo operacijoms kitomis kryptimis“, – sakė įsibrovėlių vadas.

Pats pranešimas buvo nuspalvintas teigiamomis spalvomis. Surovikinas ir ministras Sergejus Šoigu abu tvirtino, kad reikia išsaugoti karių gyvybes. „Pralaimėjimas“ skambėtų blogai, o „gyvybių išsaugojimas“ skamba gerai. Lygiai taip pat pažadas vėl pulti kur nors kitur skamba geriau nei suvokimas, kad Ukraina atsikovojo vienintelį regioninį centrą, kurį Rusijai pavyko užimti nuo invazijos pradžios. Chersono svarba dabar Rusijos žiniasklaidoje bus dirbtinai mažinama, o paraginti Rusijoje gerbiamiems žmonėms, tokiems kaip Ramzanas Kadyrovas ir Jevgenijus Prigožinas, choru pritars šiam sprendimui. 

(6)
(16)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: