Galinga Rusijos aviacijos armada apsupo Ukrainą – skelbiama net 750 karo lėktuvų ir sraigtasparnių  (1)

Rusijos Federacija dislokavo 750 lėktuvų ir sraigtasparnių aerodromuose aplink Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso daugiau nei 750 priešo technikos lėktuvų yra beveik 40 aerodromų, esančių aplink Ukrainą Krymo, Rusijos ir Baltarusijos teritorijose.

Tai pranešė Karinių oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai Jurijus Ignatas, informuoja Censor.NET su nuoroda į „Ukrinform“.

„Rusija be išimties naudoja visus jai reikalingus Baltarusijos aerodromus ir ten talpina savo karinę techniką. Žinome, kad yra lėktuvai MiG-31K, dėl kurių mūsų šalyje skamba oro pavojaus sirenos, tai yra jų dislokavimo vieta. Taip pat ten talpina ir kitokio tipo aviacijos įrangą: lėktuvus Su-30, Su-34, Su-35, taip pat sraigtasparnius K-52. 40-yje aerodromų aplink Ukrainą – Kryme, Rusijoje ir Baltarusijoje – yra daugiau nei 750 orlaivių“, – sakė Jurijus Ignatas.

Jis pažymėjo, kad nebūtina akcentuoti Rusijos aviacijos koncentracijos Baltarusijoje, nes jos judėjimas – kelių valandų reikalas.

Atsakydamas į klausimą, kiek bepiločių orlaivių yra rusų rankose, atstovas pažymėjo, kad šiuo metu galima kalbėti apie 330 sunaikintus dronus iš 400 Rusijos paleistų Ukrainos teritorijoje.

 

„Šiandien esame sunaikinę daugiau nei 330 bepiločių orlaivių, tarp kurių yra „Shahed-136“, „Mohajer-6“ ir „Shahed-131“. Priešas Ukrainos teritorijoje paleido daugiau nei 400 šių UAV. Žvalgyba pranešė, kad per vasarą buvo užsakyta 1 750 šių UAV. Tačiau užsakymas yra vienas dalykas, bet juos gauti ir mokėti tinkamai panaudoti yra kas kita. Šiandien turime tokį skaičių UAV, kurį jau minėjau“, – patikslino Ignatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(70)
(-33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)