[Žinios trumpai] Galinga žinia iš Vokietijos: „THeMIS“ vyksta į karą!  ()

Vokietija suteiks Ukrainai naują karinę pagalbą – 14 robotų „THeMIS“. Apie tai pranešė Estijos „Milrem Robotics“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotikos ir autonominių sistemų kūrėjai pasirašė sutartį su Vokietijos gynybos įmone „Krauss-Maffei Wegmann“. Sutartis numato 14 „THeMIS“ robotų siuntimą į Ukrainą.

„Milrem Robotics“ teigimu, sužeistiems kariams evakuoti bus naudojamos septynios transporto priemonės. Pirmoji „THeMIS“ robotų partija į Ukrainą turėtų atkeliauti dar 2022 metų pabaigoje.

Kiti septyni robotai bus naudojami inžineriniams darbams ir bus išsiųsti 2023 metų antrąjį ketvirtį. Ši bepiločių robotų partija bus aprūpinta specialia prancūzų gamintojo „CNIM Systèmes Industriels“ įranga.

Estijos įmonė pažymi, kad „THeMIS“ įrenginių pirkimą ir tiekimą finansuoja Vokietijos gynybos ministerija.

„Milrem Robotics“ robotas „THeMIS“ yra universali vikšrinė transporto priemonė, kuri gali būti komplektuojama su įvairiomis sistemomis. „THeMIS“ gali tarnauti kaip medicininės evakuacijos, krovininis robotas ar savaeigė minosvaidžio platformą. Jis turi kameras, kurios užtikrina, kad robotas neatsitrenks į karius. „THeMIS“ galima valdyti nuotoliniu būdu, bet robotas turi galimybę ir judėti iš anksto numatytu maršrutu. Gamintojas jau kuria sekimo funkciją. Maksimalus šio roboto greitis siekia 25 km/val.

(67)
(0)
(67)

Komentarai ()