Prieš įsiveržimą Rusija padalino ukrainiečius į 4 grupes – kam to reikėjo ir ką ruošė FSB  (2)

Londono karališkasis gynybos studijų institutas analizavo pirmąją Ukrainos karo pusę. Ekspertai teigia, kad prieš įsiveržimą Rusija ukrainiečius suskirstė į 4 grupes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Instituto specialistai Jackas Waitlingas ir Nickas Reynoldsas šešis kartus lankėsi Ukrainoje savo tyrimų metu. Karo analizė apima laikotarpį nuo vasario iki liepos.

Prieš įsiveržimą rusai ukrainiečius suskirstė į keturias grupes:

  • pirmoji – tie, kuriuos reikia pašalinti fiziškai;
  • antroji – tie, kuriuos reikia slopinti ir engti;
  • trečioji – neutralūs piliečiai, kuriuos galima įtikinti bendradarbiauti;
  • ketvirtoji – potencialūs kolaborantai.

Kaip rusai planavo identifikuoti grupes

Kremlius turėjo pirmosios grupės, kurią sudarė aktyvūs Euromaidano revoliucijos dalyviai, sąrašą. Rusijos FSB net treniravosi juos sugauti ir nužudyti.

Antrąją kategoriją planuota aptikti apeinant namus. Tada šiems žmonėms turėjo būti sukurtos filtravimo stovyklos. Išfiltravę „ypač nepatikimus“, jie planavo juos deportuoti į Rusiją. O Ukrainoje juos „perauklėtų“ iš Rusijos atvežti „mokytojai“ ir kiti valdininkai.

 

Rusai sumanė į Ukrainos okupaciją įtraukti Aukščiausiosios Rados liaudies deputatus. Prorusiški liaudies deputatai turėjo sukurti „Sąjūdį už taiką“ ir kviesti kitus politikus.

Šis „judėjimas“ turėjo turėti įtakos opozicinių nuotaikų slopinimui. Jei regionai būtų atsisakę prisijungti, per nacionalinio banko mechanizmus jiems būtų atjungta elektra, vandens tiekimas ir finansų sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(16)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)