„Mes dar nieko nepradėjome“: UGP pakomentavo sprogimus RF aviabazėse (Video)  ()

Rusams sprogimai – grėsmingas signalas. Tikėtina, jų Ukrainos bombardavimo raketomis planai kiek pasislinks, svarsto UGP Karinės oro pajėgos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-05 „Mes dar nieko nepradėjome“: UGP pakomentavo sprogimus RF aviabazėse (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 5 dieną aviabazėse Engelse ir greta Riazanės, įvyko galingi sprogimai. Abiejuose aerodromuose bazuojasi strateginiai Tu-95 bombonešiai, iš kurių du buvo pažeisti. Ukraina šiuos incidentus komentuoja paslaptingai.

„Įvyko „pokštelėjimai“, kurie vis dažnesni Rusijos teritorijoje. Kad ir kaip priešas to norėtų – mes dar nieko nepradėjome. Štai taip galima šiuos įvykius apibūdinti. Jiems reikia pasikasyti pakaušį, pagalvoti, o kaip gi ir kas tai atliko, kaip tai įvyko? Rasti kaltuosius. Gali būti, tai šiek tiek užtruks. Tai jiems nerimą keliantis signalas. Tikėtina, kiek pavėlins, nors tai tik prielaida“, – FreeДОМ kanalo eteryje pareiškė UGP Karinių oro pajėgų atstovas Jurijus Ignatas.

Jis priminė, kad žiniasklaidoje neseniai pasirodė informacija, kad RF bazėje Engelse sukoncentravo iki dviejų dešimčių bombonešių, atvežė raketas ir užtaiso lėktuvus. Nepaisant sprogimų aviabazėje, masinio Ukrainos atakavimo raketomis grėsmė liko.

„Tai, kas dabar nutiko – reikia sulaukti palydovinių nuotraukų. Palydovinės nuotraukos būtinai greitai atsiras. Tada galima ir kalbėti apie šių pažeidimų pobūdį. Tikimės, pažeidimai bus įmanomai didesni“, – pasakė Ignatas.

Gruodžio 5 d. „pokštelėjimai“ RF aviabazėse

Gruodžio 5 d. „pokštelėjimas“ įvyko Engelse, RF Saratovo srityje. Rusai skelbia, kad toliau, nei už 800 km nuo Ukrainos esantį aerodromą atakavo dronai.

 

Du Rusijos lėktuvai Ty-95 buvo pažeisti Engelso aerodrome. Būtent šiais lėktuvais Rusija atliko masinius Ukrainos bombardavimus. Konkrečiau, šie lėktuvai sparnuotosiomis raketomis atakavo Dneprą, Ivano-Frankovską, Lucką, Odesą ir kitus Ukrainos miestus.

Be to, sprogimas įvyko aviabazėje prie Riazanės. Pagal Rusijos versiją, sprogo benzinvežis. Žuvo trys žmonės. Ten irgi stovėjo Tu-95.

Žiniasklaida neseniai įspėjo, kad neišvengiama kita masinė Rusijos ataka bombonešiais prieš Ukrainą. Ekspertai, analizuodami palydovines kompanijų Maxar Technologies ir Planet Labs prie Saratovo esančio „Engels-2“ aerodromo nuotraukas, įspėja apie naują galingą RF oro ataką. Okupantai ten laiko daugiau, nei 20 lėktuvų.

Marta Gičko
www.unian.net




(11)
(0)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: