Galingiausias Rusijos bombonešis gavo monstrinį atnaujinimą – skelbiama apie „analogų neturintį“ Putino ginklą (Video)  ()

Rusijos valstybės kontroliuojama „United Aircraft Corporation“ pirmadienį paskelbė apie sėkmingą debiutinį modernizuoto branduolinę galią turinčio strateginio bombonešio Tu-160M skrydį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atnaujintas bombonešio Tu-160M skrydis – vienas iš 50 lėktuvų, kuriuos 2015 m. užsakė Rusijos gynybos ministerija – kurio metu išbandė orlaivio stabilumą, valdymą ir jo operacinių sistemų, įskaitant variklius ir radioelektroninę įrangą, veikimą, sakoma UAC pranešime, kurį išplatino TASS.

Originalus Tu-160 – NATO ataskaitinis pavadinimas „Blackjack“, o Rusijos kariškų pramintas „Baltąja gulbe“ dėl savo išskirtinės išvaizdos – buvo priimtas į SSRS oro pajėgas 1987 m. Jis buvo sukurtas konkuruoti su amerikietišku „Rockwell B-1 Lancer“, kuris buvo pradėtas eksploatuoti likus metams iki Tu-160 darbo pradžios.

 

2015 m. gynybos ministras Sergejus Šoigu įsakė atnaujinti Tu-160 gamybą ir pristatyti 50 atnaujintų Tu-160M konstrukcijų kartu su 16 likusių orlaivių atnaujinimais. Pirmasis bandomasis vieno iš modernizuotų orlaivių skrydis įvyko 2022 metų sausį.

Atnaujinimai apima naujas nukreipimo sistemas, patobulintas sparnuotąsias raketas ir elektroninio karo rinkinį. Rusija ketina apginkluoti Tu-160M hipergarsine, branduolinei įrangai paruošta raketa Kh-47M2 „Kinžal“, kaip atnaujinimo dalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(23)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()