[Žinios trumpai] Gandai pasitvirtino: JAV už beveik 1 mlrd. stipriai atnaujins F-35 naikintuvus  ()

Naikintuvas bus aprūpintas nauja „išmaniąja" bomba „StormBreaker”, nauju radaru ir daugybe kitų patobulinimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV modernizuos 5-osios kartos naikintuvus F-35 „Lightning II”, juose įrengdamos radarą AN/APG-85 ir daugybę kitų įrenginių. Apie tai praneša „The War Zone".

Pirmą kartą informacija apie F-35 modernizavimą pasirodė 2021 metų balandį. Tačiau viskas buvo tik gandų lygyje.

Naujaisiais 2023-iaisiais fiskaliniais metais biudžete tam buvo skirta 921 mln. USD. Leidinys susisiekė su F-35 jungtinės programos biuru (JPO) ir „Lockheed Martin", norėdamas pasiteirauti apie finansavimo tikslą. Atsakyme nurodyta, jog valstybė iš tiesų modernizuoja naikintuvus.

 

„JAV oro pajėgos, karinis jūrų laivynas ir jūrų pėstininkų korpusas kartu kuria ir integruoja pažangųjį radarą F-35 „Lightning II” naikintuvuose, kuris gali atremti esamas ir numatomas priešiškas oro ir žemės grėsmes", – nurodė JPO.

Tuo pačiu metu radaras tikriausiai nebus suderinamas su visų tipų naikintuvais, o tik su „Block 4” A/B/C versijomis. Raidės nurodo orlaivio modelį. Pavyzdžiui, F-35B skirtas JAV kariniam jūrų laivynui, o „Block 4” nurodo naują modifikaciją. Būsimo radaro charakteristikos nežinomos.

 

Naikintuvas gaus naują situacijos suvokimo sistemą skrydžio metu, EOTS elektrooptinę taikymo sistemą ir naujus ginklus. Visų pirma, F-35 bus aprūpintas GBU 53 išmaniąja bomba, dar žinoma kaip „StormBreaker” (iš oro paleidžiama tiksliai valdoma sklandanti bomba). Pakeitimai atsiras ir lėktuvo elektroninio karo komplekse.

Be to, bus pakeistas pagrindinis orlaivio procesorius, atminties blokas ir panoraminių kabinos ekranų sistema. Kiti pakeitimai lieka įslaptinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: