Armėnai sukilo prieš Rusiją: skelbiami kieti reikalavimai (video)  ()

„Rusijos okupantai, pasitraukite“ – armėnai protestuoja prie Rusijos ginkluotųjų pajėgų bazės Giumri mieste, dešimtys jų suimta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie nori nutraukti sąjunginius santykius su Maskva, kuri nevykdo savo įsipareigojimų. Žmonės protestuoja prie 102-osios Rusijos ginkluotųjų pajėgų bazės Armėnijoje. Jie reikalauja iš Kalnų Karabacho išvesti rusų „taikdarius", taip pat likviduoti bazę Giumri mieste.

Ant protestuotojų plakatų puikuojasi tokie šūkiai: „Rusų okupantai, palikite Arcachą (tarp armėnai vadina Karabachą)", „Jokios Rusijos-Turkijos okupacijos", „Rusija yra Turkijos ir Azerbaidžano sąjungininkė", „Mūsų naujieji sąjungininkai bus tikri", „Rusija, šalin rankas nuo Armėnijos" ir kt. Situacija greitai paaštrėjo. Policija pradėjo suiminėti protestuotojus.

 

Naujausiais duomenimis, jau sulaikyti daugiau nei 65 asmenys. Pažymėtina, kad Karabache azerbaidžaniečių aktyvistai surengė Lačino koridoriaus blokadą, atimdami iš Baku nekontroliuojamos Karabacho teritorijos ryšį su Armėnija. Maskva negalėjo padėti armėnams šio koridoriaus atblokuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()