Neįtikėtina: po visų derybų blokuojamas Švedijos priėmimas į NATO - skelbiama, kas bus su Suomija  ()

Nuolatinis Turkijos nenoras pritarti Švedijos stojimui į NATO nuvilia, nes Švedija pareigingai įvykdė viską, ką Turkija įtraukė į formalius reikalavimus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-12 Neįtikėtina: po visų derybų blokuojamas Švedijos priėmimas į NATO - skelbiama, kas bus su Suomija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas tai sakė interviu Švedijos „Aftonbladet“.

„Vizito į Turkiją metu sakiau, kad Švedija susitarimą jau įvykdė. Ši sutartis yra vieša, ją gali perskaityti visi, ji susijusi su ginklų eksportu ir bendradarbiavimu kovojant su terorizmu", – sakė J. Stoltenbergas.

Turkija išreiškia nusivylimą, kad Švedijos teismas atsisakė išduoti visus, kuriuos ji vadina „teroristais“, o prezidentas Recepas Tayyipas Erdoğanas leido suprasti, kad dabar gali pritarti tik Suomijos įstojimui į NATO, bet ne Švedijos.

Tiesa, Stoltenbergas netiki, kad tokia pozicija sukels Švedijai neįveikiamų problemų. Jis įsitikinęs, kad Švedija taps visateise NATO nare, tačiau prognozių, kada tiksliai tai gali įvykti, nedarė.

 

NATO generalinis sekretorius pažymėjo, kad nepaisant „sudėtingų derybų“ su Turkija, Švedijos ir Suomijos priėmimo į Šiaurės Atlanto Aljansą procesas vyksta „itin sparčiai“ – 28 iš 30 NATO šalių parlamentų prisijungimui pritarė vos per devynis mėnesius, nors anksčiau tai paprastai trukdavo kelerius metus. Liko Turkija ir Vengrija.

(16)
(31)
(-15)

Komentarai ()