Vidaus reikalų ministerijos vadovybės žūtis: įvardintos galimos sraigtasparnio katastrofos Brovarų mieste priežastys (Foto, Video)  ()

SBU (Ukrainos saugumo tarnyba) tyrėjai atliks ikiteisminį tyrimą dėl tragedijos, per kurią žuvo Vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis ir jo pavaldiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sraigtasparnio katastrofa Brovaruose, dėl kurios sausio 18 dieną žuvo Ukrainos Vidaus reikalų ministerijos vadovybė, galėjo įvykti dėl piloto kaltės, įrangos gedimo ar dėl sabotažo.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašė Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka.

Geraščenkos teigimu, sraigtasparnio katastrofos Brovaruose priežastis šiuo metu tiria tyrėjai.

„Netrukus išsiaiškinsime, ar tai buvo sabotažas, ar įrangos gedimas, ar skrydžių saugos taisyklių pažeidimas“, – komentuodamas sraigtasparnio katastrofą Brovaruose pridūrė Geraščenka.

Ukrainos generalinis prokuroras Andrijus Kostinas pažymėjo, kad sraigtasparnio katastrofos Brovaruose, per kurią žuvo Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovybė, tyrimą kontroliuoja jis asmeniškai. Jo teigimu, sraigtasparnio kritimo vietoje dirba tyrėjai ir ekspertai, kurie turi nustatyti tikslią nelaimės priežastį.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ignatas pasiūlė sudaryti valstybinę komisiją, kuriai bus pavesta ištirti visas katastrofos Brovaruose aplinkybes. Pasak pareigūno, apie sraigtasparnio kritimo priežastis kalbėti dar anksti.

 

 

Ignatas perspėjo, kad lėktuvo katastrofos Brovaruose tyrimas gali užsitęsti kelias savaites.

„Komisija tirs priežastis. Tai nebus viena ar dvi dienos, nes aviakatastrofos tyrimas užtrunka tam tikrą laiką. Manau, kad bus sudaryta valstybinė komisija, į kurią bus įtraukti įvairūs aviacijos specialistai. Jie ištirs įvykio priežastis ir nustatys, kokie veiksniai nulėmė, kad sraigtasparnis nukrito“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(6)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()