„Vadovauja idiotai“: Prancūzijos generolas skelbia apie aukščiausio lygio idiotizmą ir Putino skalę  ()

Prancūzų generolas Michelis Jakovleffas, duodamas interviu pasaulio žiniasklaidai, sugriovė mitą apie „siaubą keliančią ir neįveikiamą“ Rusijos armiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs NATO pajėgų Europoje vado pavaduotojas ne viename interviu pripažįsta, kad šiuolaikinėje Rusijoje iš kadaise grėsmingos SSRS kariuomenės nieko neliko. O Putino klaidos kare prieš Ukrainą prives prie to, kad ateityje bus „Putino skalė“, pagal analogiją su Richterio skale.

Jakovleffą tiesiog stebina daugybė strateginių klaidų, kurias Putinas padarė kare prieš Ukrainą, todėl Kremliaus vadovas įeis į istoriją kaip matavimo vienetas. Jei žemės drebėjimams matuoti naudojama Richterio skalė, tai klaidingiems skaičiavimams ir klaidoms matuoti bus naudojama Putino skalė.

Tuo pačiu Putinas nuo 2022 metų vasario 24 dienos taps klaidų etalonu. Ir jei anksčiau Rusijos kariuomenės bijojo visas pasaulis, tai dabar iš jos tik juokiasi. Anot Jakovleffo, šiandien RF ginkluotosioms pajėgoms „vadovauja idiotai“.

Interviu žurnalistui generolas prisipažino, kad 1980-aisiais SSRS kariuomenės buvo bijoma, ją gerbė. Daugelis tada sakė, kad karo atveju ji be problemų galės pasiekti Paryžių. Tačiau SSRS egzistavimo laikais TSKP CK politinio biuro nariai puikiai žinojo, kas yra NATO ir kokios gali būti pasekmės, jei prasidėtų karas. Jie turėjo aiškią šio karo strategiją ir viziją, sakė Jakovleffas. Sovietmečiu kariuomenė nebuvo tokia korumpuota, kaip Rusijos Federacijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(1)
(85)

Komentarai ()