Oro gynyba turi didelių problemų: skelbiama, ypatingas būdas, kaip Rusija smogia su raketomis „Ch-22“ ir S-300  ()

Raketa „Ch-22“ 600 km atstumą įveikia vos per 7-8 minutes, todėl oro gynybos sistema jos tiesiog nemato, teigia karybos ekspertas, Ukrainos atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 14 d. rusų raketa „Ch-22“ sunaikino dalį 9 aukštų gyvenamojo pastato Dnipro mieste. 2022 metų vasarą Rusija panašia raketa pataikė į prekybos centrą Kremenčuge. Ukrainos ginkluotosios pajėgos teigia, kad neturi oro gynybos sistemų, galinčių numušti tokias raketas.

Karo eksperto Olego Ždanovo teigimu, kad kai Kalugos srityje kyla lėktuvai „Tu-22M3“ su „Ch-22“ raketomis, Ukraina apie tai nieko nežino. Tokias raketas okupantai gali nesunkiai paleisti vos už 100 km nuo sienos su Ukraina. Oro gynybos sistema raketas aptinka tik tada, kai jos patenka į aprėpties zoną.

Strateginiai bombonešiai „Tu-22M3“ gali pakilti į stratosferą ir ten pasiekti norimą sieną. Tada jie link taikinio leidžiasi maždaug 30 laipsnių kampu. Ukrainos oro gynybos sistemos tiesiog nepastebi greitai neriančios raketos.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos dar neturi sistemų, galinčių aptikti ne tik „Ch-22“, bet ir S-300 raketas. S-300 raketos gali būti matomos, kai patenka į oro gynybos sistemos veikimo zoną, bet jas labai sunku numušti.

 

Savo nuomonę šiuo klausimu išsakė ir ekspertas Aleksandras Kovalenko. Jis priminė, kad „Ch-22“ skrydžio aukštis siekia iki 25 km, o greitis – nuo ​​3 iki 4,5 MACH (1 machas - 1224 km/val.) Eksperto teigimu, IRIS-T sistema gali numušti raketas skriejančias iki 3,6 tūkst. km/val. greičiu.

(13)
(23)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: