Gali būti mirtina ataka: Baltarusijoje pastebėtas ypatingas Su-34 su labai pavojingu ginklu (Foto, Video)  ()

Baranovičių aerodrome buvo užfiksuoti 7 lėktuvai Su-34. Vienas iš jų aprūpintas raketomis, galinčiomis pataikyti į taikinius iki 260 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos gynybos ministerija paskelbė vaizdo įrašą iš Baranovičių aerodromo, kuriame matoma bendrų pratybų su Rusijos Federacija eiga. Ant naikintuvo Su-34 buvo pastebėta priešlaivinė raketa.

Pratybų metu Baltarusijos ministerija pranešė, kad pratybos vyksta „ramioje atmosferoje“. Aerodrome buvo parodyti mažiausiai 7 Su-34, iš kurių tik du buvo Baranovičiuose nuo 2022 m. rugpjūčio mėn. „Defense Express“ pažymėjo, kad bent vienas iš lėktuvų gabeno Kh-35 raketas.

Baltarusija neturi prieigos prie jūros, todėl greičiausiai filmuotoje medžiagoje yra Kh-35U raketos versija, kuri buvo aprūpinta palydovine navigacijos sistema. Tokių šaudmenų naudojimo praktika Rusijos Federacijoje buvo sukurta Sirijoje. Kh-35U buvo ne kartą naudojama prieš antžeminius taikinius. Leidinys taip pat teigia, kad RF ginkluotųjų pajėgų Kh-35 buvo ne kartą panaudotas smūgiams Ukrainai.

 

Kh-35 standartinės versijos skrydžio nuotolis yra 130 km, o Kh-35U - 260 km. Raketos kovinės galvutės masė – 145 kg, o raketos greitis – iki 900 km/val.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(44)
(-39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()