[Žinios trumpai] Tai bus grandiozinis Putino pralaimėjimas: Serbija radikaliai keičia kursą - gali pradėti sankcijų smūgį Rusijai  ()

„Jei pasikeis kažkas, kas lemia Serbijos interesus, tada mūsų sprendimas bus pakoreguotas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serbija, kuri nuo 2014 metų vengia prisijungti prie Vakarų sankcijų politikos Rusijai, reaguodama į Maskvos įvykdytą dalies Ukrainos aneksiją, ateityje gali pakeisti savo poziciją, jei tai atitiks Serbijos valstybės interesus.

Tokį pareiškimą interviu „EurActiv“ pareiškė Serbijos užsienio reikalų ministras Ivica Dačičius.

Pasak ministro, Serbija dar neprisijungė prie antirusiškų ribojamųjų priemonių, nes kol kas tai „neatitinka jos interesų“. Kartu Serbijos diplomatijos vadovas pažymėjo: Belgradas smerkia Ukrainos teritorinio vientisumo pažeidimą ir „tai patvirtino tinkamai balsuodamas visose tarptautinėse organizacijose“.

Užsienio reikalų ministerijos vadovas stojimą į Europos Sąjungą pavadino Serbijos prioritetu, o narystė ES reiškia prisijungimą prie bendros Europos politikos, įskaitant ir sankcijų klausimus.

 

Šiuo atžvilgiu Serbijos užsienio reikalų ministerija neatmeta galimybės pakeisti poziciją dėl sankcijų Rusijos Federacijai ateityje.

„Jei pasikeis kažkas, kas lemia Serbijos interesus, tada mūsų sprendimas bus pakoreguotas“, – pabrėžė ministras ir pridūrė, kad šalies vadovybė nuolat vertina esamą situaciją ir stengiasi padaryti geriausią pasirinkimą Serbijos ekonomikai ir visai valstybei.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(11)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()