Gali būti labai skambus įvykis: Girkinas-Strelkovas gavo asmeninį Prigožino kvietimą  ()

Jevgenijaus Prigožino teigimu, buvęs „DLR“ kovotojų vadas galės vadovauti vienam iš Ukrainos teritorijoje kariaujančių dalinių. Girkinas-Strelkovas atsakė, kad yra pasirengęs svarstyti pasiūlymą, tačiau dėl to į „LLR“ nesikreips.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-27 Gali būti labai skambus įvykis: Girkinas-Strelkovas gavo asmeninį Prigožino kvietimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas pasikvietė buvusį Donecko kovotojų lyderį, karo nusikaltėlį Igorį Girkiną-Stelkovą atvykti į Luhanską ir prisijungti prie „Wagner“ gretų. Prigožinas pažadėjo Girkinui „vadovaujančią poziciją“ šturmo grupėje, kad „patikrintų jo pozicijų teisingumą ir pasinaudotų jo kovine patirtimi“.

„Siūlau jam atvykti į „LLR“ teritoriją, kad pagal kompetenciją užimtų vadovaujančias pareigas viename iš šturmo dalinių. Žinoma, aukštų pareigų jam niekas negali pasiūlyti, tam reikia parodyti savo galimybes. žodžiai iki taško“, – rašė Prigožinas.

Aišku, tas kvietimas nėra pagarbos ženklas. Tiesiog Strelkovo kritika pykdo Prigožiną. Jis „Wagner“ įkūrėją išvadino nusikaltėliu.

„Manau, kad Prigožino pareiškimai rodo, kad asmuo, kurio kilmė yra nusikaltėlis ir tarnas, neturėtų būti įleistas į viešąjį Rusijos Federacijos lauką, kad nepademonstruotų savo charakterio savybių“, – socialiniame tinkle Strelkovą cituoja Prigožinas.

Girkinas savo „Telegram“ kanale pakomentavo Prigožino kvietimą - sako, kad yra pasirengęs apsvarstyti pasiūlymą, tačiau ne per socialinius tinklus, o per „Wagner“ atstovus.

 

„Kol kas jokių konkrečių pasiūlymų nesu gavęs – galiu tik pasakyti, kad būsiu pasiruošęs juos svarstyti normaliame verslo derybų su „Wagner“ kariniais darbuotojais formate. Nei daugiau, nei mažiau. Mano telefono numeris žinomas“, – rašė Girkinas-Strelkovas.

Buvęs teroristų lyderis taip pat pridūrė, kad nėra pasiruošęs vykti į „LLR“, kad išklausytų pasiūlymą, kuris jam gali netikti.

(13)
(1)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: