[Žinios trumpai] Kyjivui smogė „branduolinė raketa“ X-55 (Foto)  ()

Netoli Kyjivo buvo numušta raketa X-55 su branduolinės galvutės simuliatoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo Censor.NET, apie tai pranešė „Defence Express“, remdamasis šaltiniais.

Leidinio teigimu, tokia raketa buvo sunaikinta artėjant link Kyjivo iš pietryčių pusės. Jos nuolaužos buvo rastos Boryspilio mieste.

Tuo pat metu „Defense Express“ pažymi, kad pirmą kartą apie X-55 panaudojimą su didelio dydžio branduolinio užtaiso simuliatoriumi buvo pranešta lapkričio 17 d.

„Vėliau šią informaciją patvirtino Ukrainos gynybos ministerija per spaudos konferenciją gruodžio 1 d. Ji taip pat pranešė, kad Chmelnickio ir Lvivo srityse 40 ir 80 km atstumu nuo NATO valstybių sienų buvo sunaikintos dar dvi X-55 raketos su simuliatoriumi. Tai jau ketvirtas atvejis“, – rašoma straipsnyje.

 

„Taip pat keli šaltiniai praneša, kad rusai pradėjo maskuoti savo raketas X-101 – ėmė trinti ant raketos korpuso esančius serijinius numerius, kad būtų neįmanoma nustatyti apytikslės pagaminimo datos, kas leistų įvertinti šių raketų naudojimo tempą ir tvarką. Be to, tai gali trukdyti greitai identifikuoti nuolaužas, nes visi vidiniai raketos komponentai taip pat turi savo serijos numerius, o juos sunaikinti visiškai neremontavus raketos gamyklinėmis sąlygomis yra gana sunku“, – rašoma publikacijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(33)
(-24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()