Rusijoje prasidėjo netikėtas konfliktas: 2 didžiausi Kremliaus kritikai kibo vienas kitam į atlapus  ()

Konfliktas tarp „Wagner“ įkūrėjo Jevgenijaus Prigožino ir Rusijos teroristo Igorio Girkino-Strelkovo gali būti naudingas Vladimirui Putinui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-27 Rusijoje prasidėjo netikėtas konfliktas: 2 didžiausi Kremliaus kritikai kibo vienas kitam į atlapus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip teigiama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje. Ekspertai rašo, kad Girkinas ir Prigožinas apsikeitė kaltinimais. Girkinas apkaltino „Wagner“ grupuotę tuo, kad, nepaisant karo Ukrainoje, Afrikoje liko daug „Wagner“ karių. Jis taip pat kritikavo neįvardyto „Wagner“ vado interviu, kuriame jis teigė, kad Girkinas „2014 metais buvo išmestas iš Donbaso“. Girkinas šį interviu pavadino bandymu jį diskredituoti.

Prigožinas pasiūlė Girkinui prisijungti prie vieno iš „Wagner“ puolimo būrių okupuotoje Luhansko srityje. Pastarasis pareiškė, kad svarstytų šį kvietimą, jei jis būtų pateiktas asmeniškai, o ne viešoje erdvėje.

 

ISW teigia, kad Prigožino ir Girkino konfliktas gali būti naudingas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, nes Prigožinas Rusijos informacinėje erdvėje karo Ukrainoje metu užima labai svarbią vietą. Gal net svarbesnę nei Putinas. Kita vertus, ekspertų nuomone, Prigožinas galėjo bandyti sąmoningai sumenkinti Girkino pozicijas, siekdamas įgyti įtakos nacionalistinėje erdvėje ir „išvengti Girkino likimo“.

(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: