[Žinios trumpai] O. Scholzas skelbia vienintelę sąlygą Rusijai – po to iš karto prasidės derybos su Ukraina  ()

Jokių kalbų „už ukrainiečių nugarų nebus", – tvirtai pareiškė Vokietijos kancleris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu su darbo vizitu Pietų Amerikoje atvykęs Olafas Scholzas įvardijo vienintelę sąlygą, kurią įvykdžius Maskva galės sėsti prie derybų stalo.

Po to, kai Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva per dvišalį susitikimą sausio 30 dieną pareiškė, kad diskusijų dėl Rusijos invazijos į Ukrainą metu apie taiką girdėjo labai mažai, Vokietijos kancleris pareiškė, jog Rusija pirmiausia turėtų išvesti savo karius.

O. Scholzo teigimu, bet kokios taikos derybos turėtų būti su sąlyga, kad iš Ukrainos teritorijos bus išvesti Rusijos kariai. Pasak Vokietijos agentūros DPA, kancleris taip pat pabrėžė, jog negali būti jokių derybų su Maskva ir jokios taikos „už ukrainiečių nugarų".

O. Scholzas ir L. I. Lula turi aiškią bendrą poziciją: „mes abu smerkiame Rusijos invaziją ir tuo pačiu nesutariame dėl ginklų perdavimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms". Brazilija atsisako tiekti Ukrainai amuniciją priešlėktuviniams pabūklams „Gepard" ar tankams „Leopard".

 

„Esame taiki šalis, todėl Brazilija nenori dalyvauti šiame kare net netiesiogiai", – teisindamas savo neutralumą sakė Brazilijos prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(55)
(-45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()