[Žinios trumpai] Latvija paskelbė apie NATO šalies išdavystę: slapta padeda Rusijai  ()

„Prekybininkai randa būdų, kaip legaliai prekiauti prekėmis.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prekiautojai naudojasi Turkija, Kazachstanu ir Armėnija, kad išvengtų Europos Sąjungos sankcijų Rusijai. Tokia taktika pažeidžia šių šalių ES embargo laikymąsi.

Latvijos ministras pirmininkas Arturas Krišjanis Karinšas apie tai paskelbė penktadienį po derybų su kolegomis iš Estijos ir Lietuvos, kurios kartu su Latvija buvo vieni stipriausių sankcijų Rusijai po jos 2022 metais invazijos į Ukrainą šalininkų. Apie tai rašo „Reuters“.

„Atrodo labai aišku, kad prekybininkai randa būdų, kaip legaliai prekiauti prekėmis, tarkime, su Turkija, Kazachstanu ar Armėnija, kurios vėliau patenka į Rusiją, nes tos šalys nesilaiko sankcijų režimo“, – sakė Karinšas.

Latvijos ministras pirmininkas atkreipė dėmesį į prekybos tarp Europos ir trijų šalių padidėjimą, kuris, jo teigimu, yra „neproporcingas tam, kas nutiko praeityje“.

 

„Viena – dirbti su šiomis šalimis, kad jos būtų įtrauktos į sankcijų įgyvendinimą. Antra – peržvelgti Europos teisės aktus, siekiant užtikrinti, kad sankcijų vengimas būtų laikomas nusikaltimu. Uždarykite spragas!“ – sakė Karinšas.

Estijos premjerė Kaja Kallas po pokalbių su Latvijos ir Lietuvos premjerais pareiškė, kad reikėtų apsvarstyti „visišką prekybos draudimą“ su Rusija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(316)
(11)
(304)

Komentarai ()