[Žinios trumpai] Ką reiškia Rusijos pasitraukimas iš START sutarties? Tai iš tikro labai pavojinga  ()

Rusijos pasitraukimas iš START (Strateginių branduolinių ginklų mažinimo) sutarties turi reikšmingų pasekmių tarptautiniam saugumui ir ginklų kontrolei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

START sutartis yra dvišalis Jungtinių Valstijų ir Rusijos susitarimas, ribojantis kiekvienos šalies dislokuotų strateginių branduolinių galvučių ir tiekimo sistemų skaičių.

Sutartyje taip pat numatytos skaidrumo ir patikrinimo priemonės, užtikrinančios šalių atitikimą jos nuostatoms.

Po Rusijos pasitraukimo iš sutarties ji nebebūtų saistoma šių apribojimų ir potencialiai galėtų padidinti savo branduolinį arsenalą.

 

Tai gali sukelti ginklavimosi varžybas tarp JAV ir Rusijos, taip pat potencialiai tarp kitų šalių, kurios jaustų grėsmę dėl Rusijos branduolinių pajėgumų padidėjimo.

Rusijos pasitraukimas iš START sutarties taip pat gali pakenkti tarptautinėms pastangoms kontroliuoti branduolinių ginklų ir technologijų plitimą. Tai gali pakirsti atominį ginklą turinčių valstybių pasitikėjimą ir sužlugdyti diplomatines pastangas sumažinant branduolinio konflikto riziką.

 

Apskritai Rusijos pasitraukimas iš START sutarties būtų reikšmingas tarptautinių ginklų kontrolės ir neplatinimo pastangų smukimas ir galėtų padidinti branduolinio konflikto riziką, tačiau tam tikrais atžvilgiais tai yra naudinga abiem šalims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(5)
(-3)

Komentarai ()