[ŽT] „Branduolinė bomba per 12 dienų“. Pentagonas skelbia didelį pavojų  ()

JAV gynybos departamentas pripažįsta Teherano branduolinį šuolį - dabar Iranas gali pagaminti pakankamai skiliųjų medžiagų per mažiau nei dvi savaites.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas gali pagaminti branduolinę bombą „maždaug per 12 dienų“, sakė JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas politikai Colinas Kahlas, rašo „Reuters“.

Jis tai nurodė kaip pagrindinę priežastį, kodėl J. Bideno administracija siekė atgaivinti Bendrą visapusį veiksmų planą (JCPOA).

„Kadangi Irano branduolinė pažanga nuo tada, kai mes pasitraukėme iš JCPOA, buvo didelė. Dar 2018 m., kai ankstesnė administracija nusprendė pasitraukti iš JCPOA, Iranui būtų prireikę maždaug 12 mėnesių, kad pagamintų skiliąsias medžiagas vienai bombai. Dabar tai užtruko apie 12 dienų“, – sakė C. Kahlas.

Jis taip pat išreiškė viltį, kad šį klausimą pavyks išspręsti diplomatijos būdu ir atkurti šalies branduolinės programos apribojimus.

 

„Jei pavyktų išspręsti šį klausimą diplomatiškai ir grąžinti apribojimus jų branduolinei programai, tai būtų geriau nei kiti variantai. Tačiau šiuo metu JCPOA yra įšaldytos būklės“, - sakė viceministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(16)
(-10)

Komentarai ()