Rusija pirmą kartą prieš Ukrainą panaudojo naujas monstrines bombas – kas tai per ginklas?  ()

„Defense Express“ šaltinių teigimu, Rusijos Federacija Ukrainoje naudoja naujas 1500 kg sveriančias sklandančias bombas UPAB-1500B.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

UPAB-1500B pirmą kartą buvo pademonstruota Rusijoje ginkluotės parodoje MAKS-2019. Ji skirta pataikyti į itin saugomus objektus iki 40 km atstumu.

Pirmą kartą tokio tipo bombų panaudojimas užfiksuotas prieš kelias savaites prieš vieną iš objektų Černihivo srityje. „Defense Express“ apie tai sužinojo iš savo šaltinių. Ant vienos iš nuolaužų buvo žymių likučių, atitinkančių UPAB-1500B.

Ši amunicija skirta paviršiaus taikiniams. 1525 kg sverianti valdoma bomba turi 1010 kg betoną pramušančią stipriai sprogstamą (HE) kovinę galvutę, sujungtą su kombinuotu navigacijos bloku (inerciniu matavimo bloku ir palydoviniu imtuvu) ir kontaktiniu saugikliu su trimis laiko delsos režimais. UPAB-1500B-E yra 5,05 metro ilgio ir 0,4 metro skersmens. Amunicija gali būti numesta iš 15 km aukščio iki 50 km atstumu, o galima paklaida (CEP) – iki 10 metrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(55)
(-47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()