Rusija pirmą kartą panaudojo itin pavojingą ginklą – VR valdomus dronus „Bumerang“ (Video)  (7)

Rusijos gynybos ministerija pasigyrė nauja bepiločių orlaivių technologija, skirta naudoti invazijoje į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius kelis mėnesius vykusias oro atakas prieš Ukrainos infrastruktūrą Maskva pasitikėjo Irane pagamintais bepiločiais orlaiviais „Shahed-136“. Tačiau JK gynybos pareigūnai vasarį pareiškė, kad Maskva greičiausiai „išnaudojo“ savo bepiločių orlaivių skaičių ir „tikriausiai ieškos papildomų atsargų“.

Ketvirtadienį Rusijos gynybos ministerija paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, pasak jos, matyti, kaip desantininkai naudoja VR (virtuali realybė) valdomus dronus-kamikadzes „Bumerang“.

„Oro pajėgų UAV daliniai aktyviai naudoja mažo dydžio FPV (pirmojo asmens vaizdo) kvadkopterius „Bumerang“, kad šturmuotų Ukrainos armijos pozicijas“, – rašoma pranešime, apie kurį pranešė ir valstybinė naujienų agentūra „Tass“.

 

Rusijos gynybos ministerija neatskleidė informacijos apie tai, kas gamino ar tiekė dronus.

Operatorius valdo įrenginį naudodamas VR akinius, kad ieškotų ir pataikytų į taikinį. Operatoriaus padėjėjas paleidžia droną ir seka jo skrydžio kryptį, kad padėtų operatoriui vadovauti.

Teigiama, kad labai manevringas UAV skrieja iki 180 km per valandą greičiu ir pasiekia judančius taikinius, taip pat karius apkasuose ir slėptuvėse.

 

„Pagrindinis dronas kamikadzė turi specialų konteinerį, pripildytą smogiančių elementų ir prikimštą sprogmenų bei detonatoriaus“, – pranešė „Tass“.

Kadangi jame nėra palydovinio ryšio modulio, „antidroninis ginklas prieš jį yra bejėgis“, teigia ministerija.

Abishuras Prakashas, Toronte įsikūrusio Ateities inovacijų centro įkūrėjas ir geopolitinis futuristas, teigė, kad VR yra moderni technologija pasirodžiusi kare Ukrainoje.

Jis teigė, kad VR, kurią gali naudoti Rusija ir Ukraina, taip pat galėtų būti panaudota socialiniams neramumams tam tikrose srityse nuspėti. „Kol kas VR naudojamas bepiločių orlaivių nukreipimui, tačiau netrukus jo naudojimas gali plėstis“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(19)
(-15)

Komentarai (7)