Rusas parodė labai pavojingą ginklą „Paltus“ – Ukrainai daugėja rimtų problemų (Video)  ()

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų eksperto, nešiojamos sistemos slopina visus civilinius UAV, tuo tarpu juos lengva nešiotis ir sunku rasti mūšio lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija Ukrainoje naudoja kompaktiškas sistemas kovai su bepiločiais orlaiviais. Ukrainos karys ir radijo technologijų specialistas pseudonimu Serhijus Flashas apie ją prabilo savo feisbuko puslapyje.

Rusai internete parodė nuotraukas ir vaizdo įrašus su elektroninio karo sistema, kurioje ekspertas atpažino Sankt Peterburgo bendrovės „Actual Security Systems“ pagamintą „Paltus“. Vienas iš įsibrovėlių parodė prietaisą, įrengtą prie pat tranšėjos fronto linijoje.

„Veikia automatiškai, mums nieko nereikia spausti“, – dalijosi rusų karys.

Serhijus Flashas pažymėjo, kad „Paltus“ galia yra maža, tačiau jis slopina visas dažnių juostas, kuriose veikia komerciniai dronai: 433, 868, 900, 1575, 2400, 5200, 5800 MHz. Sistema efektyviai „trukdo“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų bepiločiams orlaiviams, tuo pačiu yra lengvai užmaskuojama ir praktiškai nematoma iš oro.

 

Gamintojas pažymi, kad „Paltus“ trukdo valdymo ir navigacijos kanalams, įskaitant GPS ir GLONASS. Patekę į komplekso įtaką, dronai nusileidžia ant žemės arba grįžta į iš anksto užprogramuotą tašką.

Pats gaminys yra kompaktiškų išmatavimų (600x800x180 mm) ir sveria 10,5 kg, todėl jį gali nešti vienas žmogus. „Paltus“ komplektuojamas su nuimama baterija, kurios įkrovimo užtenka apie 30 minučių veikimo, komplekte yra dvi atsarginės baterijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(45)
(-30)

Komentarai ()