[ŽT] ISW skelbia, kad Kadyrovas turi rimtų problemų Čečėnijoje  ()

Bet kokią ekstremalią situaciją Čečėnijoje R. Kadyrovas dabar vertina kaip grėsmę sau ir baimę prarasti Putino pasitikėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovui nerimą kelia tai, kad jo autoritetas respublikoje nėra toks stiprus, kaip jis manė. To įrodymas – pastarieji įvykiai Gudermese, kai du vyrai užpuolė vietos policijos nuovadą. Kovo 28-osios naktį Čečėnijos saugumo pajėgos nužudė du vyrus, kurie užpuolė policijos pastatą Gudermeso mieste.

Karo studijų instituto analitikai analizavo šiuos įvykius.

Analitikai primena, kad būtent Gudermese yra R. Kadyrovo specialiųjų pajėgų universitetas. Gali būti, kad išpuolis prieš policiją buvo susijęs su tuo.

Po kurio laiko R. Kadyrovas nusprendė internete paskelbti filmuotą medžiagą, kurioje jis su 15-mečiu sūnumi ir saugumo pajėgomis apžiūri išpuolio vietą ir žuvusiųjų kūnus.

Tokiu būdu R. Kadyrovas norėjo parodyti visiems čečėnams, kad visi, kurie prieštaraus valdžiai, bus taip pat nužudyti. Tuo pat metu jis nusprendė sustiprinti savo pašlijusį autoritetą tarp Čečėnijos gyventojų.

ISW įsitikinęs kad Kadyrovas yra labai susirūpinęs dėl padėties respublikoje, nes jis labai greitai reagavo į situaciją Gudermese.

 

Dar kovo 13 dieną Čečėnijos vadovas atskrido pas V. Putiną su pranešimu, kuriuo norėjo parodyti savo respublikos svarbą Rusijos Federacijai karine ir politine prasme.

Putinas galėjo pasinaudoti R. Kadyrovo nuogąstavimu prarasti valdžią Čečėnijoje. Atsižvelgiant į tai, Rusijos Federacijos prezidentas galėjo priversti R. Kadyrovą siųsti į Ukrainą dar daugiau kovotojų.

Bet kokią ekstremalią situaciją Čečėnijoje R. Kadyrovas dabar vertina kaip grėsmę sau ir baimę prarasti Putino pasitikėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(3)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: