ISW atskleidė, kodėl karo korespondento Tatarskio pašalinimas naudingas Kremliui  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau nurodė FSB sustiprinti kontržvalgybos priemones prieš Kremliaus nemėgstamus tinklaraštininkus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-03 ISW atskleidė, kodėl karo korespondento Tatarskio pašalinimas naudingas Kremliui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karo studijų instituto (ISW) analitikai mano, kad Vladleno Tatarskio (Maksimo Fomino) nužudymas bus naudingas Kremliui. Tai gali padėti Putinui padidinti cenzūrą Rusijoje.

„Nužudymas gilina plyšį Rusijos tinklaraštininkų erdvėje, o tai galiausiai gali dar labiau padėti Kremliui sustiprinti žiniasklaidos kontrolę“, – teigia jie.

Analitikai teigia, kad tuo pačiu tikslu šį kovą Rusijos specialiosios tarnybos organizavo reidus Maskvos ir Sankt Peterburgo baruose, nes kaltino atskirus tų barų lankytojus pagalba Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir „antisocialinėmis akcijomis“. Putinas asmeniškai nurodė FSB stiprinti kontržvalgybos priemones ir blokuoti visus galimus Ukrainos ideologijos šaltinius.

ISW teigia, kad didelio atgarsio sulaukęs Tatarskio nužudymas, remiantis Kremliaus logika, turėtų atbaidyti žmones nuo dalyvavimo antirusiškuose mitinguose ir susitikimuose. Taip pat tokiu „valymu“ Rusijos Federacijos valdžia galėjo bandyti įbauginti kitus režimui nepriimtinus tinklaraštininkus, susijusius su „Wagner“.

 

Tatarskis pats palaikė karą prieš Ukrainą, bet buvo labai nepriklausomas ir nebūtinai sekė Kremliaus nurodytomis linijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: