Ukrainoje atsirado ypatingi daliniai: „nuolat sėdi automobiliuose - tik gavę signalą akimirksniu pereina į kovinę parengtį“  ()

Priešo dronai stengiasi išvengti Ukrainos oro gynybos sistemų, todėl juos medžioja specialios mobilios priešlėktuvinės gynybos grupės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš iranietiškus dronus-kamikadzes, kurie juda gana nedideliu greičiu ir nuolat keičia trajektoriją, kovoja mobilios karių grupės, teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generolas leitenantas Sergejus Najevas.

„Shahed“ dronai yra gana lėti taikiniai ir jiems įveikti būtina naudoti didelio kalibro kulkosvaidžius, kurie yra efektyvesni. Kad išvengtų pralaimėjimo ir įvykdytų savo misiją, Irano dronai nuolat keičia trajektorijas. Kartais jie skrenda ratu, praskrenda į vieną pusę, tada vėl grįžta. Tai yra, jie visada stengiasi išvengti mūsų oro gynybos sistemų “, - sakė Najevas.

Pasak jo, Vakarų partnerių paramos dėka Ukrainos oro gynyba nuolat stiprėja.

„Suprantame, kad kiekvieno kvadratinio metro aprėpti nepavyks, bet mobilias ugnies grupes ir priešlėktuvinės gynybos sistemas stengiamės išdėstyti tinkamais atstumais“, – sako Najevas.

 

Jis pridūrė, kad priešas atakoms bando pasirinkti laiką, kai mano, kad Ukrainos gynėjai gali būti pavargę, tačiau Ukrainos priešlėktuvinės gynybos šauliai budi ir medžioja „Shahed“ dronus kiaurą parą.

„Mūsų priešlėktuviniai šauliai yra nuolatinėje kovinėje parengtyje, nuolat sėdi automobiliuose ir tik gavę signalą įsijungia pereina į aukščiausią kovinę parengtį“, – sakė Sergejus Najevas.

(50)
(2)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: