[ŽT] „NATO plečiasi link Rusijos sienų“. Skelbiama Kremliaus reakcija į Aljanso plėtrą  ()

Rusija imasi žingsnių „subalansuoti saugumo architektūrą“ NATO plėtros kontekste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai spaudos konferencijoje pareiškė Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, rašo Rusijos žiniasklaida. Pasak jo, Šiaurės Atlanto aljanso plėtra Rusijai kelia „bėdų ir rūpesčių dėl jos saugumo“.

„NATO plečiasi link Rusijos sienų. Ne Rusija su savo karine infrastruktūra artėja prie NATO sienų, ji juda priešinga kryptimi... Susirūpinę savo saugumu imamės priemonių jam užtikrinti“, – sakė D. Peskovas.

Jis taip pat teigė, kad Rusijai dabar neva nėra kito kelio, kaip tik tęsti karą Ukrainoje. „Situacija nerodo jokių taikaus susitarimo perspektyvų“, – sakė Kremliaus atstovas.

Kaip žinia, balandžio 4 dieną Suomija oficialiai tapo NATO nare, dabar ją saugo Šiaurės Atlanto aljanso saugumo garantijos.

 

Suomijai prisijungus, Kremlius pareiškė, kad NATO plėtra tariamai yra kėsinimasis į jų nacionalinius interesus, ir pažadėjo „imtis atsakomųjų priemonių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(18)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()