„Šiuo klausimu aš radikalus“. Lukašenka pateikė keistą pasiūlymą  ()

Baltarusijos prezidentu save vadinantis Aleksandras Lukašenka nustebino pareiškimu apie branduolinius ginklus. Diktatorius siūlo savo branduolinio saugumo klausimo sprendimo versiją – surinkti viską į krūvą ir sunaikinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip Lukašenka pakomentavo Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimus apie tai, kad Rusijos sprendimas dislokuoti branduolinius ginklus Baltarusijoje yra nepriimtinas.

Pirmiausia Lukašenka sakė, kad JAV irgi turėtų susirinkti savo branduolinius ginklus iš kitų šalių. Tuomet Lukašenka pasiūlė sprendimą, kaip jo nuomone būtų geriausia užkirsti kelią tolesniam branduoliniam eskalavimui. „Apskritai, aš esu radikalas šiuo klausimu. Manau, kad branduoliniai ginklai turi būti surinkti į vieną vietą ir sunaikinti per tam tikrą laiką. Štai ir viskas... Surinkime viską kartu ir sunaikinkime. Tai geriausias variantas“, – sakė Lukašenka.

Balandžio 6 d. Maskvoje Putinas ir Lukašenka rengia bendrą posėdį. Baltarusijos prezidentas kalbėjo ir apie derybas su Putinu - jis teigė, kad „visais klausimais buvo priimti sprendimai“. Jis pažymėjo, kad buvo aptartas „bendras saugumas ir gynyba“.

 

Lukašenka šio vizito metu iš esmės yra gana filosofiškas. „Ideologinė konfrontacija Vakarų-Rytų linijoje nesusilpnės net ginklams nutilus. Tai ilgam“, sakė Lukašenka.

Lukašenka taip pat pareiškė, kad nesėkmingus ekonominės blokados bandymus keičia karinis šantažas – tikslingas NATO pajėgų ir technikos telkimas prie sąjunginės valstybės sienų.

(3)
(9)
(-6)

Komentarai ()