Arestovičius skelbia slaptą informaciją: Zelenskis turėjo susitikti su Putinu, viskas buvo paruošta – tai, kas įvyko vėliau, buvo tikras košmaras  (1)

Pasak buvusio Prezidento administracijos patarėjo, V. Zelenskis nusprendė nebedalyvauti derybose, kurios turėjo įvykti 2022 m. pavasarį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos prezidento biuro patarėjas Oleksijus Arestovičius yra sakęs, kad susitikimui buvo rengiamasi Stambule. Tai jis pasakė per pokalbį su televizijos laidų vedėju Vasilijumi Golovanovu savo „YouTube“ kanale.

Pasak O. Arestovičiaus, iš pradžių Rusija Ukrainai kėlė daugybę reikalavimų, tačiau vėliau, kai Rusijos Federacija suprato, kad „blitzkrygas“ nepavyko, reikalavimų skaičius buvo smarkiai sumažintas.

„Vienintelis dalykas, kurio jie primygtinai reikalavo, buvo sumažinti ginkluotųjų pajėgų dydį. Prezidentas pasakė: „Tai yra labai svarbu: „Ne. Net neleiskite jiems prašyti“. Ir tada buvo sutarta, kad šis klausimas lieka susitikime su lyderiais. Paprastai, kai lyderiai susitinka, 90 proc. dokumento jau būna paruošta“, - sakė Arestovičius.

Tačiau po to, kai Ukrainos kariai ir žurnalistai įžengė į Bučą ir pamatė Rusijos ginkluotųjų pajėgų karo nusikaltimų įrodymus, V. Zelenskis atsisakė susitikti su V. Putinu.

 

„Išvydome Bučą. Ir prezidentas pasakė: „Aš visiškai pasitraukiu iš derybų“. Vakarų partneriai jėga įtikino jį neatsisakyti šios galimybės. Bet de facto jos vis tiek buvo atsisakyta“, - sakė Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(202)
(6)
(196)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: