„SS Rusijoje“. Paaiškėjo, kas tas žmogus, kurio vardu pavadinta „Wagner“ (Video)  ()

Dmitrijus Utkinas, pravarde „Vagneris“, kurio vardu pavadinta Rusijos teroristinė organizacija „Wagner“, žavisi Trečiojo Reicho ideologija. Jis pasirašo simboliu „SS“ ir pasisveikina žodžiu „Heil“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos tiriamosios žurnalistikos centro „Dosjė“ publikacijoje skelbiama, kas tas žmogus, kurio vardu pavadinta privati karinė kompanija „Wagner“.

Rusijos žurnalistai, remdamiesi Censor.NET publikacija, priminė, kad Dmitrijus Utkinas vaikystę praleido Kirovohrado srities Smolino kaime, vėliau išvyko į Leningradą siekti karinės karjeros, 2012 metais išėjo į atsargą, o 2014 metais tapo jo vardu pavadintos karinės kompanijos vadu.

Anot „Wagner“ artimų šaltinių, po to, kai buvo atleistas iš armijos, Utkinas susidomėjo Trečiojo Reicho ideologija.

Jis pasirašo dokumentus su „SS“ simboliu, o kartais pabaigoje prideda „Chailas Petrovičius“. „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas „vagneriečių“ vadinamas „Sergejumi Petrovičiumi“.

Be to, yra nuotrauka, kurioje matyti Utkino tatuiruotė su SS Oberšturmbanfiurerio ir Vermachto emblemos pavidalu. Ir dar viena – kur į jį panašus žmogus stovi, dėvintis vokišką karinę kepurę su SS ereliu.

 

Viename iš savo nutarimų Utkinas rašo: „Man nesvarbu, kas kuo tiki. Visi atėjo į įmonę dirbti ir uždirbti!“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(26)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()