„Rusija blogiau už ISIS!“ Įsiutusi Ukrainos URM pareikalavo išmesti Rusiją iš JT Tarybos  (7)

Vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota žiauri Ukrainos belaisvio mirties bausmė, įrodo, kad reikia pašalinti Rusiją iš JT Saugumo Tarybos ir visos organizacijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-12 „Rusija blogiau už ISIS!“ Įsiutusi Ukrainos URM pareikalavo išmesti Rusiją iš JT Tarybos  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba. Taip jis sureagavo į vaizdo įrašą, kuriame rusų įsibrovėliai nukerta galvą ukrainiečiui karo belaisviui.

„Absurdiška, kad JT Saugumo Tarybai pirmininkauja Rusija, kuri elgiasi dar blogiau nei ISIS. Rusijos teroristai turi būti išsiųsti iš Ukrainos ir JT ir privalo atsakyti už savo nusikaltimus“,– pabrėžė Dmitrijus Kuleba.

Prezidento kanceliarijos patarėjas Andrijus Jermakas taip pat mano, kad „Rusija neturėtų būti JT Saugumo Taryboje“, apie tai jis rašė savo „Telegram“ kanale. Anot jo, tai atrodo absurdiška!

„Teroristinė šalis neturėtų pirmininkauti Saugumo Tarybai, ji negali turėti veto teisės. Tai absurdas“, – sakė Andrijus Jermakas.

Ukrainos saugumo tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus Ukrainos kario nužudymo. Vaizdo įrašą, kuriame matoma vakar įvykdyta egzekucija, internete išplatino patys rusai.

 

Rusija pirmininkauja JT Saugumo Tarybai:

  •     Saugumo Tarybą sudaro penkios nuolatinės JT narės: Rusija, Didžioji Britanija, Prancūzija, JAV ir Kinija, kurios turi veto teisę, taip pat 10 valstybių narių rotacijos principu.
  •     Balandžio 1 d. Rusija rotacijos principu pradėjo pirmininkauti JT Saugumo Tarybai.
  •    Ukrainos prezidentas paragino reformuoti Saugumo Tarybą, „kad teroristinė valstybė ir bet kuri kita valstybė, norinti būti teroriste, negalėtų sunaikinti pasaulio“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(0)
(79)

Komentarai (7)