Kaip Melitopolio gyventojai sugeba perduoti informaciją Ukrainos pajėgoms net ir slopinamo ryšio sąlygomis?  ()

Okupuotose Ukrainos teritorijose rusai dažnai trukdo susisiekimui, kad vietiniai negalėtų pranešti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms informacijos apie okupantų technikos judėjimą. Tačiau žmonės vis tiek randa būdų kaip tai padaryti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai papasakojo savanoris Valerijus Gazajevas. Jis pažymėjo, kad užpuolikai Zaporižioje jau daugiau nei metus kuria gynybinius įtvirtinimus, tačiau neaišku, ar taip siekiama nuraminti separatistus ir propagandistus, ar jie tikrai bus veiksmingi. Pavyzdžiu Chersono srityje, kur okupantai taip pat statė įtvirtinimus, jie niekada nebuvo panaudoti

„Jie ten nelabai padėjo. Jie viską paliko ir pabėgo. Netgi paliko daug savo karių, kuriems laiku nebuvo pranešta. Kol kas nežinome, kiek šie įtvirtinimai bus veiksmingi, bet jie juos jau metus stato“, – sakė savanoris.

Jie tuos įtvirtinimus stato ne tik savo jėgomis - įtraukia ir vietos gyventojus. Tai yra vienas iš žmonių represijų būdų.

Nusipelnęs Ukrainos sporto meistras Gazajevas pasakojo, kad jis pats pusantro mėnesio gyveno okupacijos sąlygomis. Kai rusai gabeno dideles technikos kolonas - po 200-300 mašinų - jie trikdė ryšius ir internetą, nes žinojo, kad vietos gyventojai nekenčia įsibrovėlių ir perduos informaciją Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

 

„Tačiau žmonės rado galimybę perduoti šiuos duomenis, nes buvo vietiniams žinomų vietų, kaimuose prie Melitopolio, kažkur aukštumose, kur jie gaudė signalą, ir vis tiek dirbo savo darbą. Žinoma, pasitikėjimo nėra, ir tai matyti iš pavyzdžio, kad vietinius gauleiterius jie pakeičia žmonėmis iš Rusijos“, – pabrėžė Gazajevas.

(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: