Skamba visa Ukraina, ką padarė 2500 ha turėjęs Chersono ūkininkas: „prarado viską ir galiausiai pamatė, kad žemė yra smarkiai užminuota“  ()

Ukrainiečių ūkininkas Volodymyras Tanykas neįtikėtinai ryžtingai kovoja dėl savo žemės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Volodymyras turi 2500 hektarų žemės Chersone, tačiau okupacijos metu čia vyko aktyvios kovos. Dalis buvo užimta Rusijos, dalis buvo pilkoji zona, o dalis – Ukrainos fronto linija. Taigi didžioji dalis žemės buvo smarkiai rusų užminuota, nusėta nesprogusiais sprogmenimis.

Įsivaizduokite, kad praradote viską – žemę, įrangą, sėklas – ir galiausiai pamatysite, kad žemė yra smarkiai užminuota.

Daugelis kitų, atsidūrusių jo vietoje, būtų pasidavę, bet jis atsisakė nuleisti rankas. Iš draugų kituose regionuose jis pasiskolino traktorių, įrangos ir sėklų, o dabar pats pradėjo kurti išminavimo įrangą!

Modifikavęs sunkiuosius pramoninius traktorius, kad priešais juos būtų galima stumti volus ir frezas, jis gali išvalyti minas iš savo žemės. Jis jau dirba pusėje savo 2500 ha ploto sklypo ir netrukus planuoja išminuoti visą teritoriją.

 

Ši neįtikėtina ryžto ir užsispyrimo istorija yra žmogaus dvasios liudijimas. Kai pasaulis už Ukrainos ribų stebi šį ūkininką, jis mums visiems rodo, kad net karo ir destrukcijos akivaizdoje ryžtas ir inovacijos nugali.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(310)
(7)
(303)

Komentarai ()