„Jei Rusija pralaimės, ji pavirs į Jūrų monstrą“ - Prigožinas paskelbė, ko paniškai bijo JAV ir kas vyksta Bachmute  ()

„Wagner“ vadovas mano, kad geriausias „Rusijos išgijimo“ scenarijus yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas be jokių derybų. Jis sakė, kad nereikia jaudintis dėl Rusijos pralaimėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas socialiniuose tinkluose išdėstė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos Bachmute kasdien praranda nemažai kovotojų, bet Kyjivas negali apsispręsti, ar pasilikti miestą. Tuo tarpu Vakarai, pasak Prigožino, lėtina Ukrainos gynėjų atsakomąjį puolimą, o tai leidžia rusų įsibrovėliams pasiruošti.

„Aukščiausioji Ukrainos vadovybė be galo ginčijasi dėl būtinybės išlaikyti Bachmutą. Jie bando išlaikyti šį miestą kaip šventą simbolį. Ryte pabrėžia sakralumą, vakare nusprendžia trauktis, o kitą rytą tūkstančiai karių vėl ten siunčiami, ir taip toliau iki begalybės“, – rašė Prigožinas.

Prigožino teigimu, Ukraina kontrpuolimui jau surinko apie 200 000 apmokytų kovotojų, turi pakankamai ginklų ir amunicijos. Jis teigia, kad mūšiuose su „Wagner“ Ukrainos gynėjai kasdien praranda 30–50 technikos vienetų, bet nepatiria problemų dėl karių skaičiaus.

„Jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos artimiausiu metu nesiims puolimo, jos pamažu praras savo kovinį potencialą. Karas sustos, o tos teritorijos, kurios šiuo metu yra kontroliuojamos Rusijos Federacijos, gali kellems metams likti Rusijos Federacijos žinioje“, – sakė Prigožinas.

Pasak jo, mūšiai Bachmute yra naudingi Rusijos pajėgoms, nes suteikia galimybę pasiruošti Ukrainos kontrpuolimui, kurį neva lėtina Vakarai. „Bachmutas mums yra nepaprastai naudingas, mes ten malame Ukrainos kariuomenę ir varžome jų manevrus. Būtent Vakarų koalicija daro „dramatiškas pauzes“, būtent ši grupuotė kaskart atideda Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą“, - sakė Prigožinas.

 

Nutekintus Pentagono duomenis jis pavadino nestrategiškais ir sakė, kad jie negali sukelti rizikos Ukrainos pajėgoms. Rusijai, „Wagner“ vadovo teigimu, pavojus taip pat negresia. Prigožinas mano, kad šalies žlugimas neįmanomas dėl didžiulės teritorijos ir klimato specifikos.

„Rusija atkirto Azovo jūrą ir didelį gabalą Juodosios jūros, užgrobė platų Ukrainos teritorijos gabalą ir sukūrė sausumos koridorių į Krymą. Dabar liko tik vienas dalykas: tvirtai nagais įsikibti į esamas teritorijas“, – pabrėžė jis, tarsi atsisakydamas minčių tęsti puolimą.

 

JAV, anot Prigožino, bijo, kad per didelis spaudimas Rusijai nutemps ją į dugną. Jis įsitikinęs, kad tokiu atveju rusai atsispirs nuo dugno ir virs „didžiule jūros pabaisa“. Kaip tokio atvejo pavyzdį jis nurodė Vokietijos atsikūrimą po Pirmojo pasaulinio karo. „Rusija negali priimti nė vieno susitarimo, tik sąžiningą mūšį. Ir jei mes išeisime iš šio mūšio sumušti, nėra ko jaudintis“, - rašė Prigožinas.

Jis pavadino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą „geriausiu Rusijos išgijimo scenarijumi“ ir nepritarė deryboms.

(5)
(20)
(-15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: