„Putinas pradės didelį karą“. JAV senatoriai pridėjo į kelnes ir reikalauja nutraukti paramą Ukrainai – kas nutiko?  (1)

Respublikonų senatoriai ragina J. Bideną nustoti padėti Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį 19 respublikonų senatorių grupė parengė bendrą laišką JAV prezidentui Joe Bidenui, kuriame JAV vadovas raginamas nustoti padėti Ukrainai pradėti karą su Rusija.

Tarp kreipimąsi pasirašiusių senatorių yra D. Trumpo ir sąmokslo teorijos „QAnon“ skandalo šalininkė Marjorie Taylor Greene ir senatorius Randas Paulas, kuris bandė stabdyti pagalbą Ukrainai.

„Prasidėjo antrieji karo metai, tačiau nematyti nei numatomos pabaigos, nei aiškios strategijos, kaip jį užbaigti. Šis Rusijos tarpinis karas Ukrainoje (tarptautinis konfliktas tarp dviejų šalių, bandančių pasiekti savo tikslų kariniais veiksmais, vykstančiais trečiosios šalies teritorijoje – red. past.) neatitinka JAV interesų ir gresia eskalacija, kuri gali tapti nevaldoma“, - nurodo laiško autoriai.

Senatoriai ragina J. Bideną sustabdyti „eskalacijos ir dar didesnio smurto“ procesą, kuris, jų nuomone, vyksta dėl jo nuolatinės paramos Ukrainai ir sankcijų Rusijai įvedimo. Jų teigimu, tokia JAV vadovo politika gali sukelti tiesioginės konfrontacijos su Rusija grėsmę.

Respublikonai išreiškė nuogąstavimus, kad Maskvos kantrybė kariauti tokį karą vieną dieną gali baigtis, o V. Putino veiksmai užpuolant Ukrainą rodo pasauliui, kad jis pasirengęs panaudoti jėgą.

 

Jų teigimu, didžiulė pagalba Ukrainai gali pakenkti JAV kariuomenei ir paskatinti Rusijos ir Kinijos suartėjimą. Kartu milžiniškos lėšos, skirtos padėti Ukrainai, „kurios vyriausybė istoriškai paskendusi korupcijoje“, išsiskiria tuo, kad JAV turi pakankamai savų vidaus problemų.

Yra priimtinų būdų, kaip JAV gali paremti Ukrainos žmones, tačiau neribotas ginklų tiekimas nesibaigiančiam karui paremti nėra vienas iš tų būdų. Mūsų ir Ukrainos žmonių nacionalinis interesas yra skatinti derybas, kurios yra skubiai reikalingos šiam konfliktui užbaigti. Raginame Jus skatinti taiką per abiejų pusių derybas“, - ragina pasirašiusieji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(70)
(-65)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: