„Baimė labai didelė“. Maskva skubiai kuria naują ypatingą specialiųjų pajėgų grupę  ()

Valdžios institucijos labai baiminasi riaušių: Rusija rengia specialų pulką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Rusijoje šiuo metu rengiamas specialus pulkas mitingams išsklaidyti. Taip Rusijos valdžios institucijos ruošiasi galimiems protestams, Rusijos žmogaus teisių aktyvistas Markas Feiginas sakė „24 kanalui“. Jis teigia, kad Rusijos diktatūra visada iš anksto ruošiasi atremti savo piliečių valią.

Feiginas pabrėžė, kad nepriklausomai nuo to, ar Rusijoje laukiama mitingų ir protestų, ar ne, Rusijos valdžia visada yra pasirengusi jiems pasipriešinti ir tam niekada negaili pinigų.

Maskvoje jau seniai veikia „Antrasis pulkas“, nuolat užsiimantis mitingų išsklaidymu. Tai pagrindinė grandis vietos policijos, kovojančios su mitingais ir protestais, sistemoje.

Fejginas pabrėžė, kad Rusijos protestų aktyvumas dabar yra nulinis, su tokiomis grupėmis nėra nieko bendra, tačiau Rusija vis tiek tam skiria daug pinigų.

 

„Nes pasipiktinimo ir maišto baimė yra didelė, todėl tai niekada nestabdoma. Nors dabar tai nėra aktualu, galbūt bus vėliau, bet šiandien apskritai nėra jokių protestų ar masinių mitingų“, - apibendrino žmogaus teisių aktyvistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(12)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()