„NE!“. Vokietijos ministras reikalauja jokiais būdais neduoti Ukrainai tokių ginklų  ()

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius pareiškė, kad Vakarai „privalo pasakyti ne“ kasetinės amunicijos ir padegamųjų sviedinių tiekimui Ukrainai, kurių ji tariamai prašo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jei Ukraina prašo tam tikrų rūšių bombų, kurios yra uždraustos visame pasaulyje, tuomet turėtumėte atsakyti „ne“, – sakė Vokietijos gynybos ministras.

Vokietija ratifikavo konvenciją dėl kasetinės amunicijos, draudžiančią jos naudojimą, perdavimą ir kaupimą. Jos nepasirašė JAV, Rusija, Kinija, Indija, Brazilija, Pietų Korėja, Pakistanas, Izraelis, Estija, Lenkija, Turkija, Ukraina ir daugybė kitų šalių. Rusija gali legaliai naudoti kasetinę amuniciją Ukrainoje ir tai daro. Todėl kalbėti apie kasetinių šaudmenų uždraudimą „pasaulyje“ yra neteisinga.

Kasetinė amunicija, kaip amerikiečių DPICM, yra skirti pėstininkų ir lengvųjų šarvuočių naikinimui atviroje vietovėje. Užtaisas ore subyra į dešimtis mažesnių užtaisų, kurie efektyviai naikina priešo karius, automobilius, smulkius įtvirtinimus. Problema ta, kad tie maži užtaisai yra nesekami, nukrenta kone atsitiktinai ir gali nepastebėti likti lauke ilgus metus. Net ir gerokai vėliau tuos pavojingus užtaisus gali rasti civiliai, įskaitant vaikus. Todėl egzistuoja tarptautiniai susitarimai, pavyzdžiui, Kasetinės amunicijos konvencija, draudžiantys tokių ginklų naudojimą,

 

Vokietija ir kitos tą Konvenciją pasirašiusios šalys Ukrainai tokių ginklų tiesiog nesuteiks.

(7)
(21)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: