„Rusai tyčia bombardavo Belgorodą“. Skelbiamas kraupus Rusijos planas  ()

Pasak karo eksperto Romano Svitano, Belgorodo bombardavimas galėjo būti Rusijos „Su-34“ kovinė misija. Jie norėjo numesti bombas ant gyvenamųjų pastatų, bet nespėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai galėjo tyčia ant Belgorodo numesti dvi bombas, kad vėliau apkaltintų Ukrainos gynybos pajėgas civilių žudymu.

Tai interviu „24 kanalui“ pareiškė karo ekspertas, instruktorius pilotas Romanas Svitanas.

Anot jo, Rusijos gynybos ministerijos versija, kad „Su-34“ netyčia pametė amuniciją, neatitinka tikrovės. Svitanas įsitikinęs, kad taip nebūna. Faktas yra tas, kad lėktuvą pilotuoja du pilotai, kurie kontroliuoja vienas kito veiksmus. Norint numesti dvi bombas, reikia abiejų įgulos narių veiksmų.

„Galbūt įmanoma netyčia numesti vieną bombą, bet pilotas iškart tai pamato ir grįžta atgal: numeta amuniciją poligone, arba nusileidžia su ja bazėje. Jei numetamos dvi bombos, tada tai yra įprastas jų numetimas“, – pabrėžė Svitanas.

Pasak karo eksperto, Belgorodo bombardavimas galėjo būti Rusijos „Su-34“ kovinė misija. Jis taip pat pažymėjo, kad FAB-500 bomba turi laikmatį, kuris suaktyvinamas tam tikru momentu. Galbūt ant Belgorodo nukritusios bombos buvo skirtos sunaikinti gyvenamuosius pastatus.

Svitanas teigė, kad Rusijos propaganda dėl to ketino kaltinti Ukrainos kariuomenę. Tačiau planas žlugo, nes pirmoji bomba nepataikė į tikslą, o antroji net nesprogo.

 

„Visa tai buvo skirta Lavrovo kalbai JT Saugumo Taryboje. Tačiau Belgorodo žmonės sugebėjo išvengti šios tragedijos“, – sakė Svitanas.

Anot jo, Ukrainoje taip pat eksploatuojamos bombos FAB-500 (kartu su amerikietiška JDAM sistema), kurias Ukrainos kariuomenė naudoja Rusijos kariniams objektams naikinti. Rusai netgi gali paimti JDAM nuolaužas, kad apkaltintų Ukrainos ginkluotąsias pajėgas sunaikinus gyvenamuosius namus Belgorodo mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(2)
(85)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()