Tokių mūšių dar nebuvo: „Bachmute prasideda neregėtas pragaras. Net neįsivaizduojate, kas ten vyksta“  ()

Jevgenijaus Dikijaus teigimu, visiška Bachmuto okupacija yra vienintelė pergalė, kurią Rusija gali pademonstruoti, ir ji tai bandys padaryti iki gegužės 9 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmute rusų įsibrovėliai jau užėmė 90 % miesto teritorijos, o artimiausios dienos bus dar blogesnės nei ankstesnės.

Apie tai interviu „Glavred“ pasakojo politikos ir karo ekspertas, buvęs bataliono „Aidar“ būrio vadas, Nacionalinio Antarkties tyrimų centro direktorius Jevgenijus Dikijus.

„Tęsiasi kova dėl miesto griuvėsių, kurių 90 % jau priklauso rusams, o 10 % tebelaiko mūsų gynėjai. Tai vakariausi miesto kvartalai, kuriuose yra daugiaaukščių namų. Taigi, Rusijos veiksmai apibūdinami vienu paprastu žodžiu – spausti“, – aiškino Dikijus.

Jis teigia, kad prieš Ukrainos kontrpuolimą rusai neturės laiko užimti jokio kito miesto, todėl prieš eidami į gynybą bando pademonstruoti bent kokią nors pergalę tiek vidaus vartotojui, tiek savo sąjungininkams.

„Ir vienintelis kandidatas į tokią pergalę yra nelaimingasis Bachmutas, nes „antroji pasaulio armija“ vis dar pajėgi paspausti kelis paskutinius miesto kvartalus“, – sakė ekspertas.

Anot jo, visiška Bachmuto okupacija padės pakelti Rusijos armijos kovinę dvasią iki Ukrainos kontrpuolimo pradžios.

„Tačiau jiems taip pat labai svarbu tai padaryti iki gegužės 9 d. Rusai yra apsėsti šventų datų, o gegužės 9-oji yra pagrindinė Putino režimo ir viso šio nekrofilinio kulto šventa data, kuri iš tikrųjų pakeičia religiją šiuolaikinėje Rusijoje“, – pridūrė Dikijus.

 

Tuo pačiu buvęs „Aidaro“ vadas neatmeta, kad artimiausiu metu vyks įnirtingiausios kovos dėl Bachmuto.

„Todėl manau, kad ateinančios dienos Bachmute bus dar baisesnės nei ankstesnės. Bet iš tikrųjų apskritai ten yra pragaras – artimo kontakto kovos tęsiasi dėl kiekvieno namo, net ir dėl atskirų kiekvieno namo įėjimų. Žmonės prieš žmones, pėstininkai prieš pėstininkus. Kaip sakė vienas mano draugas, kuris dabar ten kaunasi, tik jie dar neina su peiliais, o viskas kaip filmuose. Tai yra, tikrai baisios artimos kovos, o artimiausiomis dienomis jos sustiprės. Todėl iki gegužės 9 dienos turėtume tikėtis šio mums labai sunkaus mūšio kulminacijos“, – apibendrino karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(10)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: