„Kito kelio nebėra. Ukraina nebeturi pasirinkimo“. „The Times“ skelbia, kas nutiko  (4)

„The Times“: Ukraina nepasirengusi kontrpuolimui, bet neturi kito pasirinkimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošiasi pavasario ar vasaros kontrpuolimui, nepaisydamos sparčiai suvartojamos amunicijos, kurios Vakarų sąjungininkai nespėja papildyti.

Tuo pat metu Kyjivas optimistiškai žiūri į ilgai lauktą okupuotų Ukrainos teritorijų atkariavimą. Kol kas niekas nežino, kada ir kur prasidės šis puolimas, tačiau Ukraina tam nepasirengusi. Nors Kyjivas neturi kito pasirinkimo, rašo „The Times“.

Leidinio kalbinti JK kariškiai, kalbėję su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovais, sako, kad ukrainiečiai yra labai rimti ir ruošiasi sulaukti didžiulės sėkmės artėjančio kontrpuolimo metu.

Tuo pačiu metu, remiantis JAV žvalgybos skaičiavimais, kurie buvo nutekinti žiniasklaidai, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms greičiausiai nepavyks pasiekti nieko daugiau, kaip tik atkovoti nedidelę dalį okupuotų teritorijų.

Dabar, prieš prasidedant plataus masto kontrpuolimui, nepaisant gautų šarvuočių, Ukraina neturi pakankamai oro gynybos sistemų, todėl Rusijos aviacija gali jaustis labiau pasitikinti savimi.

Tačiau Ukraina neturi kito pasirinkimo, kaip tik pradėti didelį pavasario ar vasaros puolimą. Pentagono atstovas teigė, kad anksčiau ukrainiečiai jau stebino ir Vakarų sąjungininkus, ir V. Putiną, tačiau dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi kur kas mažiau erdvės manevruoti ir rusai tai žino.

 

Leidinys rašo, kad greičiausiai Ukrainos ginkluotosios pajėgos dideliam kontrpuolimui pasirinks kokį nors svarbų taikinį, pavyzdžiui, Melitopolį ar Donecką. Tačiau problema ta, kad Rusija žino apie galimus Ukrainos plano variantus. Rusijos kariai aktyviai stiprina savo pozicijas, ypač pietuose. Tai yra, RF ginkluotosios pajėgos ruošiasi gynybai, kurią įveikti nebus lengva.

Vienas iš pagrindinių klausimų prieš artėjantį Ukrainos kontrpuolimą yra amunicijos klausimas. Siųsti daugiau ginklų nėra svarbu be sviedinių, kulkų ar raketų, kurias Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaudoja nepaprastai greitai. Pavyzdžiui, šiuo metu Ukrainos kariuomenė per mėnesį sunaudoja daugiau 155 mm sviedinių nei JAV pagamina per metus. Tačiau Rusija taip pat sunaudoja daugiau amunicijos, nei gali pagaminti.

 

Prezidentas Volodymyras Zelenskis sumaniai pavergė Vakarus, tačiau norėdamas išlaikyti sąjungininkų paramą, jis turi parodyti, ką Vašingtone viešai neatskleista informacija vadina „investicijų grąža“, rašo „The Times“.

Kol Ukraina neturi kitos išeities, kaip tik pulti Rusijos ginkluotąsias pajėgas pietuose ar rytuose, rusai ginasi ir tikisi, kad ukrainiečių valia priešintis užges, o Vakarai nustos finansuoti šalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(55)
(-27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: