„NATO lėktuvai ruošiasi puolimui“. Skelbiama, ką daro F-35 prie Ukrainos sienų  ()

Buvęs žvalgybos pareigūnas Jurijus Švecas pasidalino informacija, kaip NATO aviacija ruošiasi būsimam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patyręs žvalgybos pareigūnas Jurijus Švecas atvirai pareiškė, kad Ukrainos kontrpuolimo metu yra galimybė panaudoti Vakarų lėktuvus. Jo nuomone, tai liudija kai kurie šiandien vykstantys įvykiai.

Švecas pranešė, kad amerikiečiai lėktuvus naudoja žvalgybos tikslais. Jų pagalba pavyko išsiaiškinti, kad rusai įdiegė kažkokią naują sistemą, su kuria pavyksta paslėpti S-300 ir kai kurių kitų rusiškų oro gynybos sistemų ženklus, perduodant juos kaip ką nors kita.

Karo analitikas paaiškino amerikiečių gaunamos informacijos svarbą:

„Tai labai svarbu, nes jei žinai, kad tai yra S-300, tai žinai, kaip su juo kovoti. Jei tai ne S-300, o kažkas kita, reikia kažkaip nuo to apsiginti ir su tuo kovoti.“

„Manoma, kad tai didelis ir rimtas atradimas. Tačiau ne tik NATO specializuoti žvalgybiniai lėktuvai, bet ir F-35 lėktuvai aktyviai žvalgo Rusijos pozicijas, siekdami išsiaiškinti, kur yra oro gynybos sistemos ir visi kiti kariniai objektai. Tai, aišku, daroma ne iš smalsumo. Visi šie nauji duomenys įvedami į kovos kompiuterį (kovinių operacijų vykdymo programą)“, – pridūrė Švecas.

 

„Ši informacija skirta tiesiogiai naudoti mūšyje. Tai galima interpretuoti įvairiai, bet pasirodo, kad NATO aviacija, kaip ir Rusijos aviacija, ruošiasi artėjančiam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(4)
(71)

Komentarai ()