Rusijos BMP-2 iš vidaus – Ukrainos kariškiai nufilmavo, ką jiems „atitempė vietinis traktorininkas“ (Video)  ()

2022 metų vasarą, kaip pasakojo kariškiai, rusišką techniką iš mūšio lauko jiems padėjo išgabenti civilis traktorininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teritorinės gynybos kariai sėkmingai naudoja BMP-2, kurį pernai pavyko užgrobti mūšio lauke. Pasakojimo vaizdo įrašą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teritorinės gynybos pajėgos paskelbė feisbuke.

Slapyvardžiu „Arey“ prisidengęs ginklininkas sakė, kad tokia technika turi ir privalumų, ir trūkumų. Pagrindiniais kovinės mašinos privalumais jis pavadino manevringumą ir galingus ginklus.

„Mašina turi daug ugnies jėgos. Jei įgula manevruoja, tai beveik neįmanoma priešui į ją pataikyti“, - sakė jis.

Kariškiai teigiamai įvertino 30 mm patrankos efektyvumą, kurios greitis, anot jo, yra 1500 šovinių per minutę. Taikymas į taikinį atliekamas taikikliais – kovai dieną ir šaudymui naktį. Naująjį variklį padėjo sumontuoti 93-iosios brigados kariai.

 

108-osios brigados ugnies palaikymo kuopos vadas pseudonimu „Navarra“ pažymėjo, kad mašinoje gali tilpti aštuoni kariai.

 

Jis prisiminė, kad pernai trofėjų iškovoti padėjo traktorininkas. Vaikinas padėjo iš mūšio lauko išgabenti kovinę mašiną.

„Vietiniam traktorininkui, kuriam buvo uždėta neperšaunama liemenė, šalmas, buvo duota radijo stotis“, – prisimena kovotojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(4)
(32)

Komentarai ()