CNN pastebėjo kai ką įdomaus Kremliaus atakos video: „kas ten lipa per stogą?“ (Video)  ()

Rusai skundėsi, kad Ukraina tariamai „atakavo bepiločiu lėktuvu“ Kremlių. Tačiau šalis agresorė kol kas nepateikė tai patvirtinančių įrodymų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-04 CNN pastebėjo kai ką įdomaus Kremliaus atakos video: „kas ten lipa per stogą?“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN leidinys išanalizavo vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip įtariamas „dronas atakuoja“ Kremlių. Užsienio žiniasklaida nerado jokių Ukrainos dalyvavimo šiame incidente įrodymų.

Anot leidinio, vaizdo įrašas, kuriame matyti iš Kremliaus kylantys dūmai, vietiniame „Telegram“ kanale pasirodė 2 valandą 37 minučių vietos laiku. Pirmieji pranešimai apie įvykį gauti apie 14.33 val., maždaug po 12 valandų.

Netrukus po to, kai žiniasklaidoje pasirodė pirmieji pranešimai, ėmė plisti dar vienas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota bepiločio lėktuvo sprogimo virš Kremliaus akimirka. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip dronas skrenda link kupolinio pastato stogo, po kurio nugriaudėjo nedidelis sprogimas.

Vaizdo įraše taip pat matyti, kaip prieš pat sprogimo momentą du žmonės lipo ant stogo, laikydami žibintuvėlį ir nusileido žemyn.

„Pirmajame iš šių vaizdo įrašų laipiojančių žmonių nėra, tačiau jie rodomi antrajame, o tai rodo, kad jie reagavo į pirmojo drono sukeltą gaisrą tuo pačiu metu, kai atskrido kitas dronas“,– pažymima užsienio leidinyje.

 

Be to, CNN teigė, kad du atskiri dronai vienas po kito skrido skirtingomis kryptimis kelių minučių intervalu.

  • Pirmasis dronas virš Kremliaus buvo pastebėtas 2.27 val. – jis sprogo virš rūmų, po to ant stogo kilo gaisras.
  • Antrasis dronas užfiksuotas 2.43 val. – jo skeveldros nukrito į Kremliaus teritoriją. Antrasis sprogo ore.

Be to, Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas apie 12.30 val. eilinio pokalbio telefonu su žurnalistais neužsiminė apie šį incidentą.

 

Ukraina neigia bet kokią atsakomybę už galimą išpuolį, o Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas sakė, kad Ukraina „neturi nieko bendra su bepiločių orlaivių atakomis prieš Kremlių“, pridūrė CNN.

  • Frakcijos „Žmonės tarnas“ vadovas Davidas Arakhamia išreiškė savo asmeninę nuomonę, remdamasis daugybe viešai neatskleistų asmenų. Anot jo, „ataka“ prieš Kremlių buvo įvykdyta kolektyviniu Rusijos oligarchų, kuriems dėl V. Putino režimo buvo taikomos sankcijos, nurodymu.
  • JAV pasakė, kad reikia padalyti iš dviejų viską, kas kalbama Kremliuje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()