Skelbiami vaizdai, ką rusai padarė su S-60 (Foto)  ()

Rusijos gynybos ministerija naują „stebuklą“ pristato kaip „galingą ginkluotę“, turinčią „unikalių galimybių“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija jau pasižymėjo visiškai naujo lygio savadarbe „garažine“ kovine technika: nuo medinių šarvų, iki šulinių dangčių ant tankų. Neseniai rusai jau pristatė laivo priešlėktuvinį pabūklą 2M-3 ant šarvuočio MT-LB ir artilerijos traktoriaus ATS-59G.

Šį kartą rusai ant MT-LB šarvuočio sumontavo priešlėktuvinį pabūklą S-60.

Tačiau reikia pažymėti, kad S-60 įrengimas šarvuotoje kovos mašinoje MT-LB apskritai yra logiškas, nes rusai pradėjo sistemingai jį montuoti ant sunkvežimių „Ural“.

 

Ši sistema nėra skirta oro taikiniams naikinti, o veikiau tarnauja kaip savaeigės artilerijos ar 57 mm atakos pabūklas, kuris, originaliai sukurtas kaip priešlėktuvinė sistema, gali šaudyti 6 km atstumu (pagal specifikacijas).

Reikia pažymėti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat aktyviai naudoja S-60 tokiam vaidmeniui ir, deja, rusai šią patirtį perėmė.

 

Tuo pačiu metu tokių sistemų naudojimas Ukrainai yra visiškai suprantamas ir niekas nesitiki, kad šis sprendimas bus nepaprastai efektyvus, suprantant visas rizikas. Tačiau Rusijos gynybos ministerija tai pristato kaip „galingą ginkluotę“, turinčią „unikalių galimybių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(13)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()