„Tai nepalyginama su kariuomenės lygiu“. Budanovas skelbia pavojingiausią Rusijos jėgą  ()

Privati karinė struktūra „Wagner“ yra geresnė už kitas Rusijos karines formacijas. Juk prieš išsiunčiant į frontą nuteistieji yra apmokomi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai papasakojo Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylas Budanovas. Jis pridūrė, kad Rusija nuo 2022-ųjų birželio tvirtina beveik užėmusi Bachmutą. Tačiau jau gegužė, o užpuolikai vis dar jį užiminėja, rašo „YahooNews

Rusija padarė pažangą, eidama link Bachmuto centro, daugiausia Rusijos „Wagner“ samdinių grupės dėka. Tačiau dėl to grupuotė patyrė katastrofiškų nuostolių.

„Tai tris kartus daugiau žuvusiųjų, negu patyrė JAV per Gvadalkanalio kampaniją Antrojo pasaulinio karo metu, ir tai buvo per 5 mėnesius“, – apie rusų aukas Bachmute sakė Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby.

Pasak jo, beveik pusė kovose žuvusiųjų nuo gruodžio mėnesio buvo „Wagner“ kovotojai. K. Budanovas sako, kad samdiniai yra laipteliu aukščiau už visas kitas Rusijos karines formacijas.

Skirtingai nuo įprastos Rusijos kariuomenės, ši formacija dalyvauja mokymuose, – kalbėjo žvalgybos pirmininkas.

Jis pridūrė, kad net iš Rusijos kalėjimų verbuojami nuteistieji yra ruošiami tarnybai, todėl jų rezultatai yra daug geresni nei reguliariosios armijos.

Jie yra mūsų priešai, bet turime pripažinti, kad tai yra priešas, dėl kurio mums nėra gėda. Tai nepalyginama su reguliariųjų karių lygiu. Jis yra daug aukštesnis“, – sakė K. Budanovas.

 

Dar vienas ženklas, kad situacija Bachmute turi rimtų pasekmių Rusijoje yra tai, kad „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas neseniai socialinėje žiniasklaidoje pasmerkė Rusijos gynybos ministeriją, Generalinį štabą ir „riebaus pilvo“ biurokratus Maskvoje už tai, kad šie atsisako tiekti reikiamą kiekį šaudmenų kovotojams, kuriuos jis samdo.

„Mano vaikinai nedės beprasmiškų ir nepagrįstų aukų Bachmute, neturėdami amunicijos“, – vaizdo įraše sakė J. Prigožinas, apsuptas dešimčių samdinių.

 

Gegužės 10 d. jis netgi pagrasino išvesti visas savo pajėgas iš Bachmuto. Toks sprendimas iš tikrųjų reikštų rusų pasitraukimą iš miesto.

K. Budanovo teigimu, J. Prigožinas žaidžia politiką, nepaisydamas didžiulių jo karinės struktūros nuostolių, nes yra priverstas tai daryti.

„Jo politinė ateitis yra tiesiogiai susijusi su jo fiziniu išlikimu, nes Rusijos Federacijoje yra per daug jėgų, norinčių jį pašalinti“, – pridūrė Ukrainos žvalgybos vadovas.

Anot jo, akivaizdu, kad J. Prigožinas stengsis apsisaugoti, nes jam tai net ne tremties ar kalėjimo reikalas – tai gyvybės ir mirties klausimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: