„Jie sėdi ant lagaminų“: okupantai Kryme ir Donbase ruošiasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui  ()

Laukdami didelio masto operacijos, okupantai jau keletą mėnesių Ukrainos pietuose kuria gynybines struktūras. Nepaisant to, pasak Ukrainos žvalgybos, panikos nuotaikos tarp rusų pradėjo aštrėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai Kryme ruošiasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui, „RBK-Ukraina“ pasakojo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrijus Jusovas.

Anot jo, okupantai pietuose, baimindamiesi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo, jau kelis mėnesius kuria gynybines struktūras, o pastarosiomis savaitėmis panika tarp rusų, regis, pradėjo stiprėti. Po virtinės sprogimų okupuotame Kryme okupantai nusprendė uždaryti Krymo tiltą „dėl techninių priežasčių“, tačiau vietiniai laikosi kitokios nuomonės – tiltas uždarytas dėl smūgių grėsmės.

„Viena vertus, priešas tikrai ruošiasi Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgų įvykdysiamam laikinai okupuotų teritorijų išvadavimui. Kita vertus, tai lydi panikos nuotaikos tarp okupantų, ypač tarp Rusijos kariuomenės. Tai matyti iš perimtos medžiagos ir kitos informacijos. Dėl to ir kyla panika“, – sakė Jusovas. Jis teigia, kad rusai ne šiaip sau kasa apkasus Krymo šiaurėje - jie supranta, kad karas gali pasiekti šias žemes.

Jis pridūrė, kad kiekvieną kartą, kai įvyksta koks sprogdinimas okupuotame Kryme, ant Krymo tilto susidaro kilometrinės spūstys.

Krymo okupacinių administracija, vadovybė, daugiausia rūpinosi savo šeimų išvežimu iš okupuotų teritorijų. Laimingieji buvo išvežti į Rusijos Federacijos ar net Maskvos teritoriją. Tas pats pasakytina ir apie sąlyginį elitą – verslo, politinį, karinį. Jie jau suteikė savo šeimoms aukštesnį apsaugos lygį. Vyksta ir turto pardavimas ir kiti dalykai. Tačiau plačiajai visuomenei ir toliau sakoma, kad viskas vyksta pagal planą“, – sakė Ukrainos žvalgybos atstovas.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad tai galioja ne tik okupuotam Krymui, bet ir okupuotoms Donecko bei Luhansko sričių teritorijoms. Jusovas vaizdžiai pasakojo, kad okupantai su šeimomis jau sėdi ant lagaminų, nes supranta, kas artėja.

(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: