„Kremlius skubiai iškvietė NVS valstybių vadovus“. Skelbiama netikėta žinia, kas vyksta Maskvoje ir ko išsigando Putinas  ()

V. Putinas bijo ir gegužės 9 d. nusprendė panaudoti „žmogiškąjį skydą“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-09 „Kremlius skubiai iškvietė NVS valstybių vadovus“. Skelbiama netikėta žinia, kas vyksta Maskvoje ir ko išsigando Putinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 8 dieną Rusijos žiniasklaida pranešė, kad pergalės parade Maskvoje dalyvaus Kazachstano, Tadžikistano ir Uzbekistano prezidentai: atitinkamai - Kasymas Žomartas Tokajevas, Emomalis Rachmonas ir Šavkatas Mirzijojevas, taip pat Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas. Be to, parade dalyvaus Kirgizijos prezidentas Sadyras Žaparovas ir ilgametis Kremliaus draugas Aleksandras Lukašenka.

Pastebėtina, kad dar balandį Rusijos Federacijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas tikino, kad 2023 metais V. Putinas Kremliaus pakyloje pasirodys be užsienio kolegų. Pagal jo versiją, Maskva svečių nekvietė dėl „neapvalios datos“. Buvo tikimasi Žaparovo vizito, nes Rusijos Federacijoje jis liko gegužės 9 dienai tik todėl, kad sutapo jo oficialaus vizito į Rusiją datos.

Prokremliškas politikos analitikas Sergejus Markovas mano, kad Kremlius skubiai iškvietė NVS valstybių vadovus, bijodamas sabotažo: „Tai smarkiai sumažina teroristinio išpuolio tikimybę parade Raudonojoje aikštėje iš Ukrainos pusės“.

 

Kitaip tariant, V. Putinas bijo ir gegužės 9 d. nusprendė panaudoti „žmogiškąjį skydą“, kad išgelbėtų savo gyvybę.

2022 metais užsienio lyderiai į paradą Maskvoje neatvyko.

2021 m. parade dalyvavo tik Emomalis Rachmonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(16)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: